BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir iddia

Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluk dosyalarını ortaya çıkarmaya devam ediyor. Bu kez de AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu'nun yolsuzluk yaptığını iddia etti.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne Bağlı Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü’ne 2006 yılında düzenlenen operasyon öncesinde, AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu’nun yargıya baskı yaparak yolsuzluğu örtbas etmeye çalıştığını iddia etti

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiasına dün Star TV’de yayınlanan Ruhat Mengi’nin hazırladığı “Her Açıdan” programında anlattı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün Star TV’de yayınlanan Ruhat Mengi’nin hazırladığı “Her Açıdan” programına katıldı. Kılıçdaroğlu, AK Partili TBMM KİT üyesi Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu’nun Kütahya Tavşanlı’da yapılan bir yolsuzluğu yargıya baskı yaparak örtbas etmeye çalıştığını savundu..

Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği olay Kasım 2006’da Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde gerçekleşti. Jandarma o tarihte Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessese Müdürlüğü’ne operasyon düzenlendi. Tavşanlı Sanayi ve Ticaret Odası (STO) Başkanı Davut Efe, Tavşanlı Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Ziya Demir, Tunçbilek Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı İsmail Akın ile GLİ çalışanları Uğur Demiröz, İdris Çelik, Abdullah Dinç, Recep Çelikkaya, Mehmet Yılmaz, Remzi Körşan ile Halil İbrahim Badak’ı gözaltına alındı. GLİ’de taşıma ihaleleriyle kömür satışlarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan beşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kılıçdaroğlu, dün bu olayla ilgili olarak Hüsnü Ordu’nun yargıyı yönlendirdiğini iddia etti: 01.06.2005 itibariyle kömüre zam geliyor. Bu tarihte kurum tarafından kömür satılıyor ama bu kömürlerin faturası zamsız fiyattan kesiliyor ve arada devlet zarara uğratılarak, yolsuzluk yapılıyor. Soruşturma başlatılıyor. Hüsnü Ordu, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı gönderiyor ve ’Burayı inceledik, herhangi bir yolsuzluk yoktur’ diyerek savcı üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan zanlılar hakkında 10 yıl hapis cezası çıkıyor. Kararda, AK Partili Ordu hakkında da yargıyı yönlendirmeye çalıştığına dair bir bölüm bulunuyor. Bu konuyla ilgili dava açılıp açılmadığını bilmiyorum. Sonuçta Ordu KİT Komisyonu üyesi. Ordu’nun müfettişlik kimliği yok, denetim yetkisi yok, hangi bilgi birikimine dayanarak yolsuzluk olmadığını söylüyor. Bu baskı yapmaktır.”

Hüsnü Ordu 2005’te yazı yazmış

AK Parti’li Ordu’nun 26 Eylül 2005’teki inceleme yazısında, şöyle diyor: “Başsavcım. Kredili kömür satışlarının 31.05.2005 günü sona ermesi ve zamlı kömür fiyatları ile satışın 01.06.2005’te başladığının bilinmesine rağmen 01.06.2005’te kredili satış müşterilerine teslimata devam edilerek bu teslimatların 31.05.2005’te yapılmış gibi gösterildiği iddialarıyla ilgili incelemede, TKİ’de 31.05.2005 günü GLİ’nin 6143002 nolu faksına 17.05.2005 tarih 503 sayılı belirtilen kömür satış fiyatları ile ilgili yönetim kurulu kararının fakslandığı iddia edilmektedir. Ancak bu iddiaların ispatı ile ilgili çekilen faksın telekom kayıtlarında sabit olduğu söylenmektedir. Faksın başındaki memur, böyle bir faksı hatırlamadığını böyle bir faks belgesinin evrak kaydına girmediği tespit edilmiştir. Görüş aldığım hukukçular, faksın paraf ettirilmediyse, evrak girişi yapılmadıysa bu iddianın ispatı hukuki belge olarak kabul edilemez görüşündedirler. Toplam 5.278.14 YTL’lik kaybın yapıldığı iddiası hukuken doğru değildir.” (Vatan)