BIST 10.225
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Demircan 3 ödül birden aldı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Özel Kalem Dergisi 2009 Yerel Yönetimler yarışmasında 3 dalda ödül aldı.

Abone ol

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gerçekleştirdiği projelerle Özel Kalem Dergisi'nin düzenlediği ‘2009 Yerel Yönetim Ödülleri’nde üç ödülün sahibi oldu. İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Başkan Demircan, ‘Eğitim Sağlık ve Toplumsal Etkinlikler’ kategorisinde Semt Konakları Projesi, ''Kültür ve Sanat Etkinlikleri'' kategorisinde ‘Altın Eller Geleneksel Türk El Sanatları’ projesi ve ''e-Belediyecilik'' kategorisinde ise ‘Mobil Araç AKOS Kent Rehberi Belediyenizi Siz Yönetin'' projesiyle ‘Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı’ ödülünü aldı. Sunuculuğunu ünlü sanatçı Gülsen Tuncer’in yaptığı törene çok sayıda milletvekili, vali ve belediye başkanı katıldı.

Prof. Dr. Cevat Geray başkanlığında, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Sırma Turgut'tan oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmada 24 kategoride belirlenen ödüller dağıtıldı.

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Törende konuşan Başkan Demircan, alınan ödüllerin kendilerini daha da motive ettiğini belirterek, sosyal belediyecilik ve e-belediyeciliğin önemine değindi. E-belediyecilik uygulamalarıyla Türkiye’de öncü olduklarını belirten Başkan Demircan, “Yaptığımız projelerde hep ilklere imza attık. Vatandaşların istek ve şikayetlerini değerlendirmek amacıyla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 444 0 160 numarasını hizmete açtık. Arayan vatandaşların kişi ve iletişim bilgilerini “İletişim Merkezi’’ asistanları tarafından kayıt altına alındı. Bu sayede arayan kişinin tüm bilgileriyle önceki şikayetleri ve sonuçlarını ekranda görebiliyoruz. Böylece ciddi bir zaman tasarrufu sağladık” dedi.

SEMT KONAKLARI İNSANIMIZI BULUŞTURUYOR

Sosyal Belediyecilik anlamında Beyoğlu’ndaki 10 semt konağında ilçe sakinlerine hobi, meslek kazanımı ya da kendilerini geliştirmeye yönelik kurslar düzenlediklerini belirten Başkan Demircan, “Düzenlediğimiz bu kurslar da eğitimin en önemli bir parçası. Semt konakları hem insanlarımız buluşturup sosyalleştiriyor hem de bu tür kabiliyetler kazandırıyor” diye konuştu. Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Altın Eller Geleneksel Türk El Sanatları Festivali ile kaybolmakta olan el sanatları ve değerlerin yeniden hatırlatıldığını kaydeden Başkan Demircan, “Anadolu’dan gelen el sanatları ustaları festivalde bize eski kültürümüzden birer parça sunuyor. Bu festival sayesinde İstanbul’da yaşayanlar kendi memleketlerinden birer parça buluyor” dedi.