BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,11
HABER /  GÜNCEL

Rio Belediye Başkanından Olimpiyat eleştirisi

Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rio de Janeiro'nun belediye başkanı, ülkede 'spor politikası' olmadığını ve Olimpiyatlar için yeniden düzenlenen altyapıya sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Brezilya, 2016 Olimpiyat Oyunlarına hazırlanırken, Rio de Janeiro Belediye Başkanı, ülkesinin bir "spor politikası" bulunmadığını ve Olimpiyatlara ev sahipliği yapılacak olmasının "utanç verici" olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Eduardo Paes, ESPN televizyon kanalına yaptığı ve Cuma günü yayınlanacak açıklamasında, "Rio’nun, herkese sporu sevdirmesi gerektiğini" belirtti.

Rio Belediye Başkanı, federal hükümetinin bu konuda daha etkin olması gerektiğini ifade ederek "yine de, Olimpiyat Oyunlarının altyapının yeniden düzenlendiği Rio’da düzenlenecek olması, kent açısından olumlu" dedi.

Paes, "Rio, altyapısına sahip çıkmalı. Ama Olimpiyatlar'dan sonra, bu spor merkezleri kimin kontrolünde olacak, o belli değil" dedi.

Belediye başkanı, Brezilya’da spor yetkililerinin uzun sürede görevde kalmasını da "skandal" olarak niteledi.

Brezilya, 2014'de Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak.

Kupa maçlarına bir yıl kala eleştiri oklarını FIFA’ya da çeviren Paes, kurumun yalnızca stadyumlarla ilgilendiğini söyledi.

Haziran ayında milyonlarca Brezilyalı sokaklara dökülüp Dünya Kupası hazırlıkları için yapılan yüksek harcamaları ve yolsuzlukları protesto etmişti.