BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Rıdvan tek kelimeyle özetledi

Takımın pozitif yönleri çoktu.. Rıdvan Dilmen bir tanesini özellikle seçti..

Abone ol

Fenerbahçe PSV'yi rahat geçti.. Takımın artıları çoktu.. Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, "maçı tek kelimede özetle" diyenlere şu cevabı verdi:
Dilmen'in övgüsünden Zico da payını aldı.. Rakipler eksik ve zayıf görüşüne katılmayan usta yorumcu bakın Fenerbahçe'yi nasıl değerlendiriyor:

"90. dakikanın sonunda İlker Yasin çok güzel bir yorum yaptı. "Fenerbahçe olgun takım." O kadar hoşuma gitti ki... Bir takımın pozitif yönlerini anlatmak için bir sürü cümleler kurarsınız, tek kelimede özetle derseniz de İlker Yasin'in söylediğini söylersiniz; "Olgun takım."

Nedir olgun takım. Bir; disiplinli olacaksın. İki; yardımlaşma içerisinde oynayacaksın. Bu yardımlaşmayı hem hücumda, hem de savunmada yapacaksın. Oyunun skoruna göre zaman zaman tempoyu ayarlayacaksınız, zaman zaman rakibe de oynama imkanı vereceksiniz. Tabii bunların başında da olgun bir teknik adam olacak. Olgunlaşmış bir teknik adam da var zaten.
Bazen şu laubali lafı çok duyarız. "Fener'in zaten kadrosu iyi.." Fener'in çook iyi kadrolarını gördük. Edirne'den çıkınca sıradanlaşan. Ama şimdi görüyoruz ve ben hep söylüyorum ki, Avrupa'da Fenerbahçe'yi kolay kolay, güle oynaya yenemezler.

PSV eski gücünde değilmiş, Fenerbahçe kazanınca öyle oluyor ya... Manchester yedek gelmiş, Palermo ligi düşünüyormuş, Inter'de altı oyuncu yokmuş. Hayır hayır öyle değil. Fenerbahçe, Avrupa'da oynamayı, olgun oynamayı iyi biliyor. PSV yıllardır yıldızlar topluluğu hiç olmadı. Yıllardır disiplinli, takım oyunu oynayan ekip oldu. Bu sene de farklı değil. Ama gerçekten oyuncu kalitesi açısından daha önde olan Fenerbahçe takımı, en az PSV kadar disiplinli oynayınca fark ortaya çıkıyor. İşte yıllar önce bu fark ortaya çıkmıyordu.

Zico büyüyor

Maça baktığımızda 80 dakika boyunca stattaki muhteşem 50 bin kişi, televizyon başındaki milyonlarca insan küçücük bir kuşku içinde değildi. Rakip takımdan çok daha fazla bir takım görüyordu. İyi oyuncular demiyorum, zaten iyiler. Takım diyorum.

Takımların omuriliği iyi oynamak zorunda. Volkan hatasız oynadı. Yan toplarda dikkatliydi. Bir tane de oyunun sonunda müthiş bir top çıkardı. Önündeki stoperler hatasızdı. Onların önündeki tek ön libero Deniz de hatasızdı. Onun önünde oynayan Aurelio ise müthiş oynadı müthiş. Onun önünde oynayan Alex tabela değiştiriyordu. Onun da önünde olan Semih yani omuriliğin son halkası birinci sınıf santrfor. Semih varken, zaman zaman bu takıma santrfor gerekli diyoruz ya, Semih de her gün bu görüşte olan hepimizi mahcup ediyor.

Gerçekten Fenerbahçe'ye santrfor lazım değil. Kenardaki oyuncuları unuttuğumu sanmayın. Solda Roberto Carlos ve Vederson, sağda Gökhan ile Kazım hatasız ve iyi oynadılar. İyi de bu takımı birisi yarattı. Yaratan da tabii ki Zico. Oyunculuğundaki büyük sporculuğunu, antrenörlüğüne de taşıyor. Her geçen biraz daha büyüyor. Hakem mi, çok başarılı bir maç yönetti. Seyirci mi, onları da çok beğendim."