BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
HABER /  POLİTİKA

Rezalet üstüne rezalet

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hrant Dink cinayetinin soruşturulması sürecini değerlendirdi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hrant Dink cinayetinin soruşturulması sürecinde her gün yeni bir skandal ortaya çıktığını ifade ederek ''Rezalet üstüne rezalet yaşanıyor'' dedi. Sezer yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin zanlı ile bayrak önünde fotoğraf çektirme yarışına girdiğini kaydetti. Zanlıların tutukevinde özel muamele gördüğünü ileri süren Sezer, hazırlık soruşturması gizli olması gerekirken tüm zanlı ve tanıkların ifadelerinin televizyon ekranlarından ve gazetelerden ilan edildiğini ifade etti. Zanlıların yakalanmış olmasına rağmen olayın meydana geliş biçiminin bile henüz kesinleştirilemediğini kaydeden Sezer açıklamasında şöyle dedi:

''Olayın arkasındakiler ortaya çıkarılabilmiş değil. Birçok ihbar yapıldığı, buna rağmen cinayetin önlenemediği anlaşılıyor. İşbirliği hâlinde çalışması gereken devletin kurumları birbirine düşürülüyor. Kısaca birçok yönden devletin kurumları ve kadroları tel tel dökülüyor. 4 yılı aşkın süredir AKP iktidarının kamu yönetiminde yarattığı tahribat Dink cinayeti ile su yüzüne çıktı. Çünkü, AKP İktidarı süresince liyakate, kıdeme, bilgi ve birikime önem verilmemiş, yandaş kayırma, kadrolaşma, partizanlıkla devletin organları felç edilmiştir. Adeta devletin çivisi çıkarılmıştır.

Yaşanan rezaletin birinci derecede sorumlusu Başbakan'dır. Ülkeyi yönetmekte aciz kalan, kurumları çalıştıramayan Başbakan'dır. İşsizliği ve yoksulluğu olağanüstü artırarak, kırsal nüfusu göç ettirip kent varoşlarında sefalete mahkûm ederek, her köşede suç örgütleri oluşmasına yol açan Başbakan'ın ve hükümetinin politikalarıdır. Halkımız ne bu tür rezaletleri ne de bu Başbakan'ı ve hükümetini hak ediyor. Bütün bunların hesabı en geç seçim sandığında sorulacaktır.''