BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'nın 1 numarası tutuklandı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 51 kişinin öldüğü patlamaları organize ettiği ileri sürülen Mehmet G.'nin de aralarında bulunduğu 6 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Zanlılardan biri ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Daha önce mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden 7'si tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.

11 Mayıs'ta meydana gelen bombalı saldırıların ardından yürütülen soruşturmada gözaltına alınıp, Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan olayın asli faillerinden olduğu ileri sürülen Mehmet G. ile S.E., Y.B., N.K., M.G. ve ismi henüz açıklanmayan bir kişi olmak üzere, toplam 6 şüpheli daha sabah saatlerinde Adana Adliyesi'ne getirildi. Zanlılar akşam saatlerinde ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından içeri alındı. Şüphelilerin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusuna başlandı.Daha önce olayla ilgili yakalanan 12 kişi Adana Adliyesi'ne getirilmiş, bunlardan 7'si tutuklanmış, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklanan M.K., A.M.,İ.Ş., İ.D., E.Ö., M.G. ve A.E. cezaevine gönderilmişti.