BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  DÜNYA

Reyhanlı esnafını sevindiren kredi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından esnaf ve sanatkarlara verilecek 100 bin li...

Abone ol

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından esnaf ve sanatkarlara verilecek 100 bin lira Acil Destek Kredisi Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki esnafın derdine çare oldu.
11 Mayıs 2013 günü Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen bombalı saldırılarda zarar gören esnafa verilecek olan 100 bin liralık kredi desteği Reyhanlı esnafı tarafından olumlu karşılandı. Reyhanlı’daki patlamada Belediye sarayı yanında işyeri bulunan Atılgan Yener, "Devletimizin açmış olduğu esnaf olarak bizlerde yararlanacağız dedi. Kredi için gereken evraklarımızı hazırladık diyen Yener, "Verilecek bu kredi bir nebze olsun zararımızı giderecek ama acımız hala aynı" diye konuştu. Reyhanlı esnafına verilecek olan kredi desteği için vesile olanlara teşekkür eden Yener, "Esnafımız bu destekle inşallah ayağa kalkacak, bir ,iki yıl içinde de Reyhanlı esnafı olarak her şeyin tamamen normale döndüğü ilçe olmayı sürdürecek" dedi.
Reyhanlı’daki ikinci patlamada işyeri PTT binasına yakın olan Ömer Yener ise, "Devletin verdiği kredi yardımı esnaflar için çok olumlu olduğunu, patlamalarla iş yapamayan esnaf için güzel bir gelişme oldu" diye konuştu.
Yaklaşık 15 gündür piyasaların durgun olduğunu ifade eden Yener, bu kredi ile Reyhanlı esnafının ödeyemediği borçlarını ve zarar gören işyerine mal alabilmesinde faydalı olacağını kredi uygulamasını çok olumlu karşıladıklarını kaydetti.
Kredinin vadesinin 36 ay olduğu ve ilk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı ise 3’er aylık eşit taksitler halinde ödenecek. Reyhanlı’da işyeri zarar gören 800’e yakın esnaf-sanatkarların Krediden gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra faydalanacak.
(İHA)