BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.394,98
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı olaylarında yaralanan öğrenciye ziyaretçi akını

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, tedavi gören Ali İsmail Korkmaz...

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, tedavi gören Ali İsmail Korkmaz’ın ailesini ziyaret etti.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Korkmaz’ı ziyaret ettikten acil servis önündeki ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, gencin uyutulduğunu ve durumunun kritik olduğunu söyledi. Yaralanan gencin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni eden Büyükerşen, “Aldığı darbeden dolayı beyin kanaması olmuş. Verilen bilgiye göre de çok gezdirmişler. Belki vaktinde müdahale edilebilseydi böyle olmazdı. Benim aldığım bilgi yani bana verilen bilgiye göre konuşuyorum. Allah’tan ümit kesilmez, inşallah kurtulur da bu olaylar bir cana daha mal olmaz” dedi.
Büyükerşen, göstericilere karşı yapılan sert müdahaleleri de değerlendirerek, “Hiçbir zaman şiddete dayalı müdahale, gaza dayalı müdahale taraftarı değiliz. Doğru değil. Zaten şiddet şiddeti doğuruyor. İnşallah bu şiddet olayları tekrar cereyan etmez. Ben gençleri de, ’Aranıza provokatörler, ajanlar girer dikkat edin diye’ uyardım biliyorsunuz. Tabii giriyor böyle kitle olaylarında. Ne amaçla insanların aralarına karıştığına dikkat etmeleri gerekiyor. Espark önündeki gençler, bana kalırsa kendilerine makul şekilde yaklaşanlara ve gelen geçenlere de yol verebilirler. Ama yetkililerin makul bir şekilde onlarla görüşüp, şiddete başvurmadan ikna etmeleri mümkün. Gençlerin aslında niyetleri kötü değil, özgürlük ve demokrasi istiyorlar. Onun için de seslerini, bugüne kadar duymayanlara duyurmaya çalışıyorlar. Halk böyle olsun istiyor. İnşallah bugünler geçer, gerçek özgürlüğe ve gerçek demokrasiye kavuşuruz” diye konuştu.
Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Heval Yıldız Karasu ise, olaylarda gözaltına alınan kişilere hukuki yardımlarda bulunduklarını ve bundan sonrada yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydetti. Daha fazla şiddet olaylarının yaşanmamasını ve gözaltıların olmamasını temenni eden Karasu, şunları aktardı:
“Polisin uyguladığı şiddet karşısında yaralanan, hastanede tedavileri devam eden, yaşamsal tedavileri devam eden arkadaşlarımızın da hukuki süreçlerinde yardımcı olacağız ve Espark’ın önünde de bir stant açtık. Burada da şüpheli haklarına dair insanları bilgilendiriyoruz. Temennimiz şu ki; hiçbir yaralı arkadaşımızdan daha fazla kötü haber gelmesin, daha fazla gözaltı ve şiddet yaşanmasın. Her koşulda Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyorum.” Daha sonra komisyon üyeleri aileyle bir süre sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı. Öte yandan hastaneye ziyaretçi akını devam ediyor.
(İHA)