BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bakan Bağış’tan Gezi Parkı değerlendirmesi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlarla Taksim’de kırıp dök...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlarla Taksim’de kırıp dökenlerin aynı olduğu açıklamalarına ilişkin, “Bu terör örgütlerinin her birinin bu olayı istismar etmek için muazzam bir kampanyaya giriştikleri ortadadır. Bunların vakti zamanı geldiğinde sizlerle paylaşılır” dedi.
Bakan Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Bağış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Gezi Parkı” ile ilgili açıklamalarına değinerek, “Başbakan Yardımcımız, şu anda Başbakanımız yurtdışında olduğu için Başbakanımıza vekalet etmektedir ve kendisi hükümetimizin sözcüsüdür. Bülent Bey’in açıklamaları son derece nettir, bu konuda herhangi bir tartışmaya gerek yoktur. İşin aslı ortada. İyi niyetli başlanmış bir olayın provoke etmek isteyen kötü niyetlilerin boyutlarını çok farklı bir yere taşımış olmalarıdır. Ama benim aldığım intiba bütün bu yaşananlarda Türkiye’de adam gibi bir muhalefet partisinin olmayışından kaynaklanmadır. Vatandaş, Türkiye’deki muhalefet etme görevini kendi eline alma ihtiyacı hissetti. Ümit ediyorum ki Türkiye’nin muhalefet partileri de buradan almaları gereken mesajı alırlar ya da bu eylemleri yapan arkadaşlar muhalefet partisi oluştururlar. Bu hem demokrasimizi güçlendirir hem de bizi daha iyi hizmet etmeye kamçılar. Bu süreçten alınacak önemli mesajlar var, o mesajların alınması konusunda herkes üzerine düşen görevi yaptı. Önemli olan artık bu ülkenin huzuru, refahı, imajı için hepimizin bir kez daha bu ülkenin çıkarlarının hepimizin çıkarlarının önünde olduğunu görmemiz gerekiyor. Eğer gösteriler eylemler biterse zaten polisimiz evine gitmek istiyor, böyle bir şey yok. Bunlarla ilgili sanırım yarın Başbakanımızın değerlendirmeleri olacaktır, biraz daha sabredin” dedi.
Bakan Bağış, 20 yıl önce ülkede yaşayan insanların etnik kökenini dile getirmeye korktuğunu belirterek, “Bugün farklı dillerde 24 saat yayın yapan televizyonlarımız var. Bu yıl içerisinde farklı inanç gruplarına devletimizin iade ettiği mülk toplam 2 milyar doları geçmektedir. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın İstanbul binası dahil Vakıflar Meclisimizin aldığı bir kararla Ortaköy Rum Ortodoks Vakfı’na iade edilecektir. Biz bile bu binada ya kiracı konumuna geçeceğiz ya da başka bir yer bakacağız. Bunlar Türkiye’nin demokrasisi Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarının nereye geldiğinin göstergeleridir” diye konuştu.

“YAŞANAN BU OLAYLAR 3-5 AĞAÇLA ALAKALI OLAYLAR DEĞİLDİR”
Egemen Bağış, yaşanan olayların ağaçla ilgili olmadığını belirterek, “Böyle bir dönemde Türkiye, terör belasını başından defederken, 40 yıllık bir sorunu ortadan kaldırırken, IMF’ye olan borcunu kapamışken, Türkiye’de faiz oranları devletin borçlanma oranları tarihinin en düşük dönemindeyken, yaşanan bu olaylar 3-5 ağaçla alakalı olaylar değildir. Bu işin içerisinde başka organize işler vardır. Bunlar da zamanı gelince paylaşılacaktır. Bu eylemlere katılan göstericilerin birçoğu iyi niyetlerle farklı düşüncelerle katılmışlardır. Ancak bunları istismar için kullanan organize bir çabalar vardır” şeklinde konuştu.
Bakan Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan’ın ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlarla Taksim’de kırıp dökenlerin aynı olduğu şeklindeki açıklamalarını da değerlendirdi. Bakan Bağış, “Doğrudur. Bahsettiğimiz Amerikan Büyükelçiliği’ne saldıran terör örgütü ki adını ağzıma almak istemiyorum. Medyadan da özellikle rica ediyorum bu terör örgütlerin isimlerini bu kadar sıkça kullanıp onların ekmeğine yağ sürmeyelim. Bu terör örgütlerinin her birinin bu olayı istismar etmek için muazzam bir kampanyaya giriştikleri ortadadır. Bunların vakti zamanı geldiğinde sizlerle paylaşılır” dedi.
(İHA)