BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL

Altan Tan'dan çok sert açıklamalar!

Gezi Parkı eylemlerinin 10'uncu gününe girerken siyasiler de açıklama yapmaktan kaçınıyor. En çok konuşulan ise BDP'nin aldığı tavır.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- BDP milletvekili Sırrı süreyya Önder'in öncülük ettiği Gezi Parkı eylemlerine BDP nasıl bakıyor. Altan Tan BDP'nin ve kendisinin eyleme bakışını İnternethaber'e anlattı.

 Bütün bu olaylardan Başbakanın sorumlu olduğunu söyleyen Altan Tan şöyle konuştu:

HALK BİR GÜN DUR DER

 "Bu olan bitenin tek bir izahı var tek bir sonucu var, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın şahsında hükumetin son dönemdeki buyurgan, tekçi, halkın tepkilerini dikkate almayan idare tarzına bir itiraz. Bunu en başta Başbakan'ın doğru okuması lazım. Siz her konuşmanıza, "Benim Adalet Bakanım, Benim İçişleri Bakanım, Benim Dışişleri Bakanım" diyerek hep birinci tekil şahısla başlayarak konuşursanız, "Ben Taksim'e AVM yapacağım, Çamlıca Tepesi'ne cami de yapacağım" deyip cami projesini bile halkın onayına sunmadan Haliç Köprüsüne yapılan 50 yıllık Süleymaniye'nin silüetini bozan köprüye bile gelen itirazları dinlemeden yola devam ederseniz toplum bir gün size dur der."

ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAYA GEREK YOK

"Hiç öküzün altında buzağı aramaya gerek yok. Yok Ergenekon işe karıştı, Ulusalcılar şöyle yaptı, Suriye istihbaratı devreye girdi, İran karıştırdı, cemaat zaten hoşnutsuzdu, o da el altından destekledi diyerek topu çevirip taca atmanın hiç anlamı yok. Önce mesajı doğru almak lazım. Bu mesaj Başbakanın kibrine, gururuna ve mest-i mahrur (gururdan sarhoş olmuş) haline verilen bir tepkidir."

"BAŞBAKANA HAYIR"'A EVET SAPTIRMAYA HAYIR

"Bİr sosyal hadise meydana geldikten sonra, halk tabiriyle o da karışır bu da karışır, komşu da, dos da düşman da karışır. Bunun içine Ergenekon da Ulusalcılar da girmiş olabilir, herkes bu koyundan bir post sevdasına kapılmış olabilir ama önce olayın özünü doğru tespit etmek gerekir. Toplum artık yeter demiştir. Bu kadar havalı olma, buyurgan olma, mağrur olma demiştir. Bir de her şeye karışma, hele benim özel hayatıma hiç karışma demiştir.

Bundan sonrasında bütün bu mesajların kendi çerçevesi içinde kalması gerekir. Bu mesajı başka yerlere götürmek tahrike, yıkıma, provokasyona, şiddete dökmek doğru bir yol değildir. Bu hesap içerisinde olanların da önünün kesilmesi gerekir, onun için BDP başından itibaren bu sivil tepkinin yanındadır, karıştırmanın ve saptırmanın karşısındadır BDP'nin tavrı da bu kadar nettir. Bu olayların başından itibaren BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder alandadır, meydandadır, temsilcimizdir. Sivil tepkilere, "Başbakana Hayır"'a evet, karıştırmaya saptırmaya hayır."

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİDİR, BEŞER ŞAŞAR

"Başbakan halktan özür dilemelidir. Çıkıp, "ben haddimi aştım, ileri gittim, sarhoşluğa kapıldım, 4 gün gititm hava aldım geldim ayıldım" demesi lazım. Eğer yine meydan okursa, Kasımpaşalılığa devam ederse bu tepkiler daha da büyür. Onun için yapması gereken özür dilemektir. Bu bir geri adım atmak değildir. Beşer şaşar. Bizim inancımıza itikadımıza göre peygamberler hariç bütün insanlar hata günah işleyebilir, bu hatadan dönmek özür dilemek de bir şereftir, küçüklük değildir, Başbakanın bu olgunluğu göstermesi gerekmektedir."