BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.386,24
HABER /  GÜNCEL

Resmen vatan haini ilan edildim

THY için tasarladığı hostes kıyafetleriyle bazı kesimlerce yerden yere vurulan modacı Dilek Hanif, eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

"Tek kelimeyle iğrenç" diye ne oldu, "peçeleri eksik" diyen de. "Osmanlı'ya özenti", "İran devrimi", "Arabistan hava yolları", "erkek hostelere de fes takılsın", türünden eleştiriler birbirini izledi.

Moda tasarımcısı Dilek Hanif'in uğramadığı hakaret kalmadı. Hedefteki isim Zaman'dan Esra Keskin'e içini döktü. 

BÜNYEM DAYANMIYOR

Adeta linç kampanyasına dönüştürülen eleştiriler Hanif'i psikolojik olarak çökertmiş gibi. İçinde bulunduğu ruh halini de şu sözlerle açıklıyor:

“Olabildiğince dirayetli durmaya çalıştım. Ama o kadar üstüme gelindi ki sinir sistemim bozuldu. Tabii güçleri bana yetiyor. Konuyu öyle bir yere getirdiler ki resmen ‘vatan haini’ ilan edildim. Bünyem dayanmıyor gerçekten, konu artık kapansın istiyorum. Tasarımlarımızı her şeyiyle bitirelim, THY de onay versin, ondan sonra ortaya çıkacak şeye yorum yaparlarsa işte ona üzülmem.”

"Resmen vatan haini ilan edildim" başlığıyla verilen Hanif, Türk kültürünü yansıtan geleneksel değerlerle modernizmi harmanlayan kıyafetleri çok daha önceden düşündüğünü söylüyor. Meslektaşlarından gelen eleştirilere sitem eden modacı, mahalle baskısıyla karşılaştığını belirtiyor. 

"BİR KAÇ UZUN TASARIM ALTERNATİFİ DE GÖRMEYİ ARZU ETTİ"

Tasarımı THY’nin zorlamasıyla yaptığı iddialarına da Hanif gazete aracılığıyla şöyle cevap veriyor: “THY benden birçok alternatif istedi. Birkaç kişi uzun tasarım alternatifini de görmeyi arzu etti. Ben de böyle bir kıyafetle hosteslerin özellikle servis yaparken rahat edemeyeceğini, güvenlik açısından da riskli olduğunu söyledim. Olsun bir tane öyle bir alternatif görelim dediler. ‘Peki, arzu ediyorsanız hazırlarım ama bu tasarım kurul tarafından onaylanırsa altına imzamı atmam.’ dedim. Nitekim tasarımı yaptık ve kuruldaki hiç kimse tarafından kabul görmedi. Ama ben kabul görmeyen bu tasarımın basına sızdırılmasında art niyet arıyorum.”

İŞTE O HOSTES KIYAFETLERİ