BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Renault Mais 2010da hedef büyüttü

Renault Mais genel müdürü ''bu sene pazarda gecen yılın rakamlarının üzerine çıkacak bir eğilim görüyoruz'' dedi.

Abone ol

Önümüzdeki yıl, Fluence  elektrikli olarak ilk defa Türkiye'den dünya yollarına çıkmaya başlayacak

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, bu sene otomotiv pazarında, geçen yılki rakamların üzerine çıkacak bir eğilim gördüklerini bildirdi. Aybar, gelecek yıl elektrikli ''Fluence''i, Türkiye'den dünya yollarına çıkaracaklarını açıkladı.

Aybar, EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar alanında devam eden ''4. Denizli Autoshow Fuarı''nda, Renault ve Dacia standını gezdi.

Burada bir basın toplantısı düzenleyen Aybar, ticaretin yoğun olduğu şehirlerde otomotivin olmazsa olmazlardan olduğunu, bu nedenle bu fuara marka olarak önem verdiklerini söyledi.

Geçen yıldan itibaren ürünlerde ciddi bir değişim yaşandığını kaydeden Aybar, şöyle konuştu:

''Geçen yıl Laguna ile başladığımız değişimde, Türkiye'mizin gururu olan Fluence'ı lanse ettik. Yepyeni bir heyecanı da yaşamaya başladık. Bu heyecanımız ise bizleri bugün yepyeni bir sloganla birleştirdi. Artık dünyanın temel ihtiyaçlarından bir tanesi, sizlerin de çok iyi bildiği gibi geleceğin çevreye uyumlu, tertemiz bir dünya haline gelmesi. Bu anlamda otomobil üreticilerinin büyük sorumluluğu var. Bu sorumluluğa biz öncü olarak 15 yıldan bu yana dünyayı daha az kirletmek için eko 2 programını uyguluyoruz. Ama Fluence ile birlikte artık bunun da çok ötesine geçtik. Sürdürülebilir modern bir yaşamı, seyir güvenliği olan bir yaşamı ve çevreye son derece uyumlu bir yaşamı bir araya getiren bir sloganı, bir fikri bünyemize adapte ettik. Bu elektrikli otomobillerle başlayacak yepyeni bir çağın da sloganı olacak. Adı ''Drive the Change'', yani değişimin öncüsü olmak, değişimi yönetmek.''

Elektrikli araçları, dünyada yepyeni bir eğilimin, gelişimin ve devrimin habercisi olarak niteleyen Aybar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Artık fosil yakıtlı araçlardan dünya çıkmayı başarmak durumunda. Bundan sonra dünyada, karbondioksit salınıma yönelik olarak, kirlenmemesine yönelik olarak elektrikli araçlar gündeme geliyor. Bunun da yepyeni uygulama olarak bir tanesini Türkiye'de biz Fluence ile başarıyoruz. Göreceksiniz. önümüzdeki yıl bugünlerden itibaren, Fluence, elektrikli olarak ilk defa Türkiye'den dünya yollarına çıkmaya başlayacak. İşte, bizi de gururlandıran bu. Böylece yepyeni bir teknolojiyi Türkiye'ye kazandırma imkanımız oluyor.''



''DÜNYA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERLE DOLMAYA BAŞLAYACAK''



Gelecekte dünyanın elektrikli otomobillerle dolmaya başlayacağını ifade eden Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ''Dünya, tekerleğinde sıfır karbondioksit yayan otomobillerin dünyası olmaya doğru gidiyor'' dedi.

Türkiye'nin benzinli ya da dizel motorların teknolojisini çok yıllar sonra uygulamaya başladığını belirten Aybar, şöyle devam etti:

''Burada treni kaçırdık. Ama, şimdi dünyanın ilk elektrikli araçlarından bir tanesini Türkiye çıkarabiliyorsa, Türkiye burada da yeni teknolojileri oluşturabilecek, geliştirebilecek avantaja sahip oluyor. Bu sefer tren kaçmadı diyorum. Bizim bu otomobilimizin verdiği güçle de yepyeni know-how'ı ve bilgiyi Türkiye'de yakalamamız lazım. Ben Renault olarak buna çok ciddi bir fırsat olarak ortaya koyduğumuz için ayrıca gururluyum.''

İbrahim Aybar, pazara ilişkin yaptığı değerlendirmede de pazarın, bu sene genel itibariyle olumlu gittiğini söyledi.

ÖTV indirimi ile başlayan ivmenin, geçen seneden itibaren devam ettiğini görmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Aybar, ''Türkiye'de geçen yılın şartları, dünyanın da genel finansal sıkıntıları itibariyle zordu. Ama ÖTV indirimi ile bunu aşabildik. ÖTV indiriminin tamamlanmasıyla birlikte yeni bir döneme girdik'' diye konuştu.

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, bu yıl ÖTV indirimi ve herhangi bir teşvik olmadığı için şartları çok fazla olumlu görmediklerini ve temkinli olduklarını kaydederek, şu görüşleri aktardı:

''Ama pazar öyle gelişmedi. Hepimizi olumlu yönde yanılttı. Bu sene, geçen yılın rakamlarının üzerine çıkacak bir eğilimi görüyoruz. Yani, binek araç ve hafif ticaride toplam 600 bine doğru gidiyoruz. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Buradaki asıl beklentimiz, bu gelişmenin, Türkiye gibi potansiyeli yüksek, pazarda ciddi şekilde kapasitesi olan bir ülkenin süreklilik içerisinde uygulayabilmesi. Yani farklı farklı, düşük ya da yüksek, çeşitli iniş çıkışlarla bir pazar oluşmamasını, daima istikrarlı bir büyümenin olmasını bekliyoruz.''

Renault ve Dacia bayisi Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin de bünyelerinde bulunan birçok markayla her segmentte, her kesime hitap ettiklerini belirterek, ''Senede 3 bin civarında sattığımız araç sayısını bu yıl ve gelecek yıl toplam 4 binler seviyesine çıkartmak ve hedefimize ulaşmak istiyoruz'' dedi.

Aybar ve Mersin, daha sonra Dacia'nın 4x4 model Duster'inin üzerini açarak Denizli'de gösterimini yaptılar.