BIST 10.203
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.425,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

O 72 milyonun müftüsü!

Bardakoğlu, "Biz, sadece camiye gelenlerin değil 72 milyonun müftüsüyüz" dedi

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, "Biz, sadece camiye gelenlerin değil 72 milyonun müftüsüyüz" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Uşak'a geldi. İki gün kentte çeşitli temel atma, açılış ve ziyaretlerde bulunacak olan Bardakoğlu, temaslarını Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret ederek başladı. Vali Özdemir Çakacak'a Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından bir set hediye eden Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Zonguldak'ta meydana gelen maden kazasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de meydana gelen trafik ve maden kazalarının yüzde 97'sinin insan unsurundan kaynaklandığını anlatan Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, şunları söyledi: "Çok acı bir son oldu. Maden kazası insan unsurundan kaynaklanan hatalardan oldu. Bu konuda Türkiye olarak çok iyi durumda değiliz. Daha fazla tedbir almamız lazım. Tüm yetkililer canla başla çalıştı ama bu tür olaylarda ölümlerin olmamasını istiyor gönlümüz. Trafik kazaları ve maden kazaları acı olaylar. Ama insan unsuru bu kazalarda çok yüksek."

KENDİ İÇİMİZDE ÖTEKİ ARARSAK PARÇALANIRIZ
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, valilik ziyaretinin ardından İl Müftülüğü'nü ziyaret etti. Bardakoğlu, burada gazetecilerin Alevilik'le ilgili sorularını cevapladı. Başkanlık olarak Türkiye'de 72 milyon insana eşit mesafede olduklarını anlatan Ali Bardakoğlu, şöyle konuştu: "Coğrafyanın zenginliğini aynen korumayı birlik ve beraberliğin mayası olarak görüyoruz. 72 milyon insan bize eşit mesafede. İnsanların kendi arasında öteki aramasına gerek yok. Hiç birimiz öteki değiliz. 72 milyona eşit
mesafedeyiz hepimiz kardeşiz. Ben 72 milyon insanın Diyanet İşleri Başkanı'yım. Biz sadece camiye gelenlerin müftüsü değiliz. Biz insanları camiye gelen gelmeyen, namaz kılan kılmayan oruç tutan tutmayan, zengin ihtiyar, doğulu batılı diye ayıramayız. Hepsi bizim insanımız hepsi bizim zenginliğimizdir."

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Alevi Bektaşi kültürünün temel kaynaklarını yayınladıklarını anlatan Bardakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "hem din görevlilerinin bunu bilmesini istiyoruz hem de farklı algılamalara izin vermemelerini, İslam'ın ve Anadolu'nun kendi mirası olarak görmelerini arzu ediyoruz. Ülkemizdeki farklılıklarımızı başkalarının yabancılaştırmasına ve ötekileştirmesine izin vermememiz gerekiyor. 72 milyon insanın içinde biz öteki ararsak parçalanırız. Bizim kültürümüzde bütün insanlığın sorunlarını omuzlamak ve bütün dünyaya emanet gözüyle bakmak var."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, müftülük ziyaretinin ardından Cuma Namazı için merkez Ulu Cami'ye gitti. Bardakoğlu, Uşak temaslarını yarın akşam saatlerinde tamamlayacak.