BIST 10.136
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.427,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Ban Ki Moon ile görüştü

İstanbul'da bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) İstanbul Somali Konferansı'na katılmak üzere İstanbul'da bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Görüşmelerde Kıbrıs sorunu, nükleer enerjide Türkiye ile İran arasında yaşanan gelişmeler ve uranyum takası konusu ile Orta Doğu'da gelinen son noktanın ele alındığı öğrenildi.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile baş başa görüşen BM Genel Moon ile hatıra fotoğrafı çektiren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, misafirine, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Topkapı Sarayı ve Kapalı Çarşı'dan bahsetti. Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü'nü de anlatan Davutoğlu, "Boğaziçi Köprüsü birinci köprü, onun arkasında 2. köprü var. Üçüncü köprü ise yolda." dedi.
Hatıra fotoğrafının ardından ikili heyetler halinde görüşmeye geçti. Görüşmelerde Kıbrıs sorunu, nükleer enerjide Türkiye ile İran arasında yaşanan gelişmeler ve uranyum takası konusu ile Orta Doğu'da gelinen son noktanın ele alındığı öğrenildi.

Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Sharif Sheikh Ahmet, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve BM Genel Sekreteri Moon'un Çırağan Sarayı'nda akşam yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.