BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektöre YÖK soruşturması

YÖK, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras hakkında soruşturma yürütüyor.

Abone ol

YÖK, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras hakkında, ''2 öğretim üyesiyle ilgili yargı kararlarını zamanında uygulamadığı'' gerekçesiyle ''rektörlük görevinden ayırma'' cezasıyla cezalandırılması istemiyle soruşturma yürütüyor.

YÖK Denetleme Kurulu, biri Tıp Fakültesi öğretim üyesi diğeri de Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi hakkında verilen yargı kararlarını ''süresinde uygulamadığı'' gerekçesiyle Prof. Dr. Aras hakkında disiplin soruşturması başlattı.Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin ''yönetim görevinden ayırma'' ile ilgili hükümleri içeren 7. maddesinin (b) ve (g) fıkraları uyarınca açılan soruşturma kapsamında, Prof. Dr. Aras'ın ''rektörlük görevinden ayrılması'' teklif ediliyor.

Rektör Prof. Dr. Aras, soruşturma dosyası ile ilgili geçen hafta YÖK'e savunmasını verdi. Prof. Dr. Aras, yönetim görevinden alma teklifine ''yargı kararlarına uymamasının'' neden gösterildiğini belirterek, ''Bu kararlardan biri göreve başlamayla diğeri de doçentliğe yükseltmeyle ilgili. Ancak biz bunların hepsini zamanında uyguladık. Bir eksiğimiz yok. O bakımdan benim açımdan endişe edilecek bir şey olmadığını düşünüyorum'' dedi.

İşlemlerin zamanında gerçekleştirildiğine ilişkin belgeleri de YÖK Denetleme Kurulu'na gönderdiğini söyleyen Prof. Dr. Aras, ''Bu belgeler eksik değildi. Var olduğu halde o belgeleri ya maddi hata olarak gözden kaçırmışlar ya da bile bile yapmışlar. Tabii o zaman ağır bir hukuk ihlali olduğunu söylememiz mümkün'' diye konuştu.