BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İkiz bebekleri biberon ayırdı

7 Yıl bekledikten sonra ikiz bebek sahibi olan ailenin bebeklerini biberon ayırdı!

Abone ol

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde Leyla ve Yunis Sarıin çiftinin 7 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları ikiz bebeklerinden 6 aylık Rabia, biberondan emdiği sütün nefes borusuna kaçması sonucu öldü.

İlçeye bağlı Yukarı Navruz Köyü'nde 7 yıl önce evlenen Leyla ve Yunis Sarıin çifti çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamadı. Çift bir süre sonra tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya karar verdi. Gördüğü uzun süreli tedavi sonrasında hamile kalan Leyla Sarıin, 6 ay önce Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi'nde biri kız biri erkek ikiz bebek dünyaya getirdi. Prematüre olarak doğan ve Mehmet- Rabia adları verilen ikiz bebekler, bir süre hastanede tutulduktan sonra aileye teslim edildi.

Bugün Leyla Sarıin, ikiz bebeklerinden Rabia'yı beslemek için biberonla süt vermeye başladı. Bu sırada fazla gelen süt minik bebeğin nefes borusuna kaçarak, akciğerlerine doldu. Komaya giren ve nefessiz kalan bebek, ailesi tarafından hemen Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen minik Rabia kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Ölen bebeğin cansız bedeni küçük bir battaniyeye sarılarak hastaneye gelen yakınlarına teslim edildi. Yıllar sonra kavuştuğu bebeğinin ölüm haberini alan anne Leyla Sarıin sinir krizi geçirdi. Minik Rabia'nın cenazesi toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü.