BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.419,65
HABER /  GÜNCEL

Türkiye nükleer güce sahip ülkeler arasında

The Independent, Türkiye'nin nükleer silah gelişterebilecek kapasitede olduğunu yazdı.

Abone ol

The Independent, "Türkiye'nin, nükleer silah geliştirmek için gerekli materyali işleyecek kapasitede nükleer reaktöre sahip ülkeler arasında olduğunu" öne sürdü.

Gazete, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yaptığını açıklamasının ardından dünyanın nükleer haritasına yer verdi. Bu haritada Türkiye, nükleer silah geliştirmek için gereken materyali işleyecek kapasitede nükleer reaktöre sahip olduğuna inanılan ülkeler arasında yer alıyor.

"Küresel Silahlanma Yarışı" başlığıyla sunulan haritada, ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa nükleer silaha sahip olduğu bilinen ülkeler arasında gösterilirken, Kuzey Kore'nin bazı kısa ve orta menzilli füzelere sahip olmakla birlikte henüz nükleer başlığa sahip olmadığına inanıldığı belirtildi.

Pakistan ve Hindistan'ın da nükleer silaha sahip olduğuna işaret edilen haritada, nükleer silaha sahip olan ülkeler arasında İsrail de yer aldı.Nükleer silah geliştirmek için gereken materyali işleyecek reaktöre sahip olduğuna inanılan ülkeler listesinde ise şu ülkelerin isimleri bulunuyor:

"Kanada, Meksika, Kolombiya, Peru, Brezilya, Şili, Arjantin, Norveç, İsveç, Finlandiya, Hollanda, Belçika, Almanya, Polonya, Ukrayna, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, İtalya, İspanya, Türkiye, Cezayir, Mısır, Kongo, Güney Afrika, Bangladeş, Güney Kore, Japonya, Vietnam, Endonezya, Avustralya."