BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

Rekor satış Topbaşı sevindirdi

Zincirlikuyu'daki dev arazının rekor fiyata satılması Topbaş'ı yüzleri güldürdü. Topbaş bekledimin üstüne yorumunu yaptı

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zincirlikuyu'da Karayollarına ait arazinin 800 milyon dolara Zorlu Grubuna satılmasını değerlendirirken, “Satış rakamı tahminlerimizin üstünde. Bu bizi umutlandırdı. Bu satıştan sonra beklentilerimiz yükseldi” dedi.

Topbaş, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda 13 kadın ve aile sağlığı merkezinin açılışının ardından basın mensuplarının Zincirlikuyu'daki arazinin satışına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu arazinin İstanbul'un “kupon yerlerinden biri” olduğunu ifade eden Topbaş, kamu arazilerinin satılmadan önce imar hadlerinin belirlenmesini ve buna göre satılmasını başından beri istediklerini ve bu doğrultuda yapılan düzenleme sonucunda arazinin satışa çıktığını belirtti.

Topbaş, alan kişinin bundan sonra imar düzenlemesi konusunda kendilerini rahatsız etmeyeceğini ve kendi imarını bilerek hareket edeceğini belirterek, burada oluşan rantın kamuya kaldığını söyledi.