BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.426,92
HABER /  GÜNCEL

Benhurun uyuşturucu itirafları

Benhur bir dönem Fenerbahçe'de forma giydi. Uyuşturucu batağına saplandı ve herşeyi mahkemede anlattı.

Abone ol

Eski futbolcu Benhur Babaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davada, tutuklu 7 sanıktan 2'si tahliye edildi.
Kimlik tespiti sırasında işi sorulan Babaoğlu, eski futbolcu olduğunu, iş yaşantısına antrenör olarak devam edeceğini söyledi.

Babaoğlu sorgusunda, futbolu sakatlanarak bıraktığını, daha sonra eşinden de ayrıldığını belirterek, çocuğunun ise kendisinin yanında kaldığını anlattı.
Çocuğunun sürekli annesini sorduğunu, kendisinin de bir süre sonra bunalıma girdiğini belirten Babaoğlu, arkadaşları İ.E, eski futbolcu M.G. ve O.G. tarafından bir gün Ataköy'deki bir partiye davet edildiğini söyledi.
Bu partide kadınlarda olduğunu ve kokain kullanıldığını belirten Babaoğlu, ilk defa kokaini orada gördüğünü ve kullandığını ileri sürdü.

Bunun ardından zaman zaman kendi evinde, bazen de arkadaşlarının evinde kokain kullanmaya devam ettiğini, kokaini sanıklardan Cengiz Demir'den satın aldığını belirten Babaoğlu, ''O.G, 'taş'a düşmüştü. 'Taş' daha bağımlılık yapıyor. Ben sigara içmediğimden dolayı 'taş' içmiyordum, toz çekiyordum. Arkadaşlarım kokain kullanmam için ortam hazırlayarak beni düşürdü'' diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı'nın telefon konuşmalarında Cengiz Demir'e, ''Yanımdaki adam zengin. Beni utandırma. İyi mal gönder. Ünlü biridir kazan bunu'' dediğini hatırlattığı Babaoğlu, ''Cengiz'i iyi mal getirmesi için kandırıyordum. Hiçbir torbacı müşterisini kaybetmek istemez'' dedi.

''KÖTÜ MAL BURNUMU KAŞINDIRIYOR''
Cengiz Demir'in kendisinin sadece uyuşturucu kullanıcısı olduğunu bildiğini belirten Babaoğlu, ''Cengiz'e, 'kötü mal gönderme, burnumu kaşındırıyor' diyordum'' diye konuştu. Bunun üzerine heyet başkanı, ''Tamam, burnunun kaşındığı da telefon konuşmalarında var'' dedi. Mahkeme heyetinden özür dileyen Benhur Babaoğlu, ''Adaletinize sığınıyorum. Türkiye'de inşallah hocalık da yapmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Cengiz Demir de uyuşturucu bağımlısı olduğunu, kokainin pahalı olması nedeniyle Ahmet Özger'in teklifi üzerine uyuşturucu maddenin satışını yapmaya başladığını ileri sürdü.Demir, diğer sanıklardan Serdar Tepeli ve Yüksel Aslan'ın satışta kendisine yardımcı olduklarını, müşterileri arasında Benhur Babaoğlu'nun da bulunduğunu söyledi.