BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Piyasa stok verisi bekliyor

Bugün açıklanacak ABD Ham Petrol Stokları verisi öncesinde Petrol fiyatları beklemede...

Abone ol

Bugün açıklanacak ABD Ham Petrol Stokları verisi öncesinde Petrol fiyatları Asya işlemlerinde yükseldiği noktalarda seyretmeye devam etti.

 

Daiichi Shohin’den Koichi Murakami’ye göre yatırımcılar açıklanacak stok verisini bekliyor ve piyasaya girmiyorlar.

 

Nisan ayı Dağıtımı için Hafif Ham Petrol fiyatları 4 cent değer kazanarak 60.73$’dan işlem gördü. Londra Brent Ham Petrol ise 7 cent değer kazanarak 61.46$ olarak fiyatlandırıldı.

 

ABD Ham Petrol stoklarından benzin stoklarının 1.4 milyon varil, dizel benzin ve ısınma yakıtını da içeren işlenmiş ürün stokları miktarının 2.3 milyon varil azalması bekleniyor.

 

Şuan için piyasada tüm dikkatler açıklanacak bu veriye odaklanmış durumda. Salı günü kontrat hisse senedi piyasalarının toparlanma çalışmalarına başlamasının da etkisiyle 62 cent değer kazanarak 60.69$’dan işlem görmüştü.

 

Geçtiğimiz yıla ilk çeyreğine göre bu yılın aynı döneminde Petrol talebi 2.7 milyon varil Doğalgaz talebinin de %11 arttığı tahmin ediliyor.

 

OPEC Şubat ayında Petrol arzında büyük kısıntılara gitti ve benzin fiyatlarının yılın ikinci çeyreğinde litre bazında 69 cent avantaj sağlaması bekleniyor.

 

İran’ın uranyum zenginleştirme çalışmaları tüm dünyanın dikkatinin bu ülkeye çekilmesine sebep olurken fiyatlar da yaşanan bu politik sıkıntılardan etkileniyor.

 

 

 

(Kaynak: Associated Press/www.triafx.com)