BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Reklamın devleri şehre geliyor!

Yaratıcı dehalar Marketing and Management Institute - MMI Türkiye organizasyonuyla aynı sahada buluşacak

Abone ol

Küresel ölçekte reklamcılığın şampiyonlar ligi, bu yıl İstanbul'da düzenleniyor. Marketing and Management Institute - MMI Türkiye organizasyonuyla 7-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Istanbul Intercontinental Advertising Cup (IICAC), 2010 yılında dört kıtada uluslar arası yarışmalarda ödül kazanan işler arasından "en iyilerin en iyisini" seçecek.

 Kısa adıyla "The CUP" olarak anılan yarışma aynı zamanda Türkiye'de şimdiye kadar düzenlenen en büyük uluslararası reklam yarışması olma özelliğini de taşıyacak.

Kısaca "The CUP" olarak adlandırılan Kıtalararası Reklamcılık Kupası (Intercontinental Advertising Cup), 2011'de kıtaları birleştiren İstanbul'a geliyor. Istanbul Intercontinental Advertising Cup (IICAC) adıyla düzenlenecek yarışma, T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Slovenya Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Marketing Türkiye & MMI organizasyonuyla gerçekleşecek. İstanbul, bu organizasyonla birlikte reklam ve yaratıcılığın da başkenti olmak için önemli bir adım atmış olacak.

Yerel kültürü kucaklayan küresel reklam yarışması The CUP, 2007'de dört farklı yarışmanın birleşmesiyle doğdu. Türkiye'deki temsilciliğini Mar­keting Türkiye'nin üstlendiği Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük reklam yarışması Golden Drum ve diğer bölge yarışmaları; AdFest (Asya Pasifik), FIAP (Latin Amerika) ve Art Directors Club Europe'un kazananları, doğrudan The CUP adayı oluyor ve bu kez kürenin en iyisi olmak için yarışıyor.

Öte yandan reklam sektörünün yaratıcı liderlerini belirleyen ve reklamcılığın "Beyaz Kitabı" diye bilinen The Gunn Report'un dünya prömiyeri de IICAC'ta yapılacak. Jüri oylamalarının ardından 11-12 Mart tarihlerinde dünyaca ünlü konuşmacılarla bir 'Yaratıcılık Zirvesi' düzenlenecek. Reklam sektörüne katkılarından dolayı Sir unvanı alan tek reklamcı Sir John Hegarty ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'den teorik fizikçi John Ellis gibi isimler de organizasyonda konuşmacı olarak yer alacak.

YARATICI DEHALAR İSTANBUL'DA

İçlerinden bazı isimlerin 'Yaratıcılık Zirvesi' konuşmacısı olarak da etkinliğe katılacağı ve Türkiye reklam dünyasında büyük ses getirecek olan jüri üyeleri belirlendi. 7-10 Mart tarihleri arasında Istanbul Intercontinental Advertising Cup için odaya kapanacak olan bu isimler, İstanbul'un şimdiye kadar bir yarışma jürisi olarak bir arada gördüğü en önemli küresel reklamcılardan oluşuyor.

Berlin School of Creative Leadership Worldwide Başkanı Michael Conrad, Loducca Publicidade Başkanı Celso Loducca, Spain Creative Club Başkanı Antonio Montero, Art Directors Club of Europe (ADC*E) Başkanı Franco Moretti ve ADFEST Siber Jüri Başkanı ve Droga5 Dijital Direktörü Brett Mitchell, Bluetango CEO'su Johannes Newrkla, Naga DDB Yaratıcı Yönetici ve Başkan Vekili Ted Lim, Contract Advertising Yaratıcı Yönetmen ve Başkanı Ravi Deshpande, Argonauten G2 Yaratıcı Başkanı Jan Pautsch, Spillmann/Felser/Leo Burnett Zürich Kreatif Direktörü Martin Spillmann ve Türkiye'de DDB&CO Istanbul Yaratıcı Yönetmeni ve Başkanı Karpat Polat'ın da aralarında olduğu yarışma jürisi reklamcılığın bir numaralı isimlerinden oluşuyor.
YEREL KÜLTÜRE DESTEK


The CUP'ı diğer reklamcılık yarışmalarından ayıran bir özelliği de yerel yaratıcılığa verdiği önem. Küreselleşmenin neden olduğu "aynılıkların" önüne geçmek, yerel farklılıkların, yerel kültürlerin ve temel insan değerlerinin önemini vurgulamak öncelikli misyon kabul ediliyor. Bu yönüyle diğer yarışmalarla yarışmayan Kupa, yerel yaratıcılığı yine kendi yerel değerleri içinde küresel bir ölçekte değerlendirilme imkânı oluşturuyor. Yarışmanın yaratıcıları bu anlayışı "Genius Loci" yani "Mekanın Ruhu" kavramıyla özetliyor ve aday işlerde öncelikle bu ruhun peşine düşüyor.

YARININ YARATICILARI DA KATILACAK

4 kıtadan yaratıcı fikirleri bir araya getiren ve en iyilerin en iyisini seçen The CUP, 'yarının yaratıcılarını' da bir araya getirmeyi hedefliyor. IICAC kapsamında düzenlenecek 'Young CUP' yarışmasının ardındaki fikir, Istanbul Intercontinental Advertising Cup yarışma ve zirvesini, kıtalararası genç yaratıcıların buluşma noktası haline getirmek. İstanbul'da yapılacak genç yaratıcılar zirvesi için en iyi tanıtım fikrini sunanlar, unutulmaz bir yaratıcılık haftasıyla ödüllendirilecek. Buna hafta kapsamına İstanbul'un en iyi reklam ajanslarında çalışmalar ve Istanbul Intercontinental Advertising Cup konferanslarına tam katılım da (11-12 Mart) dâhil olacak. Türkiye genelinden seçilmiş 100 üniversite öğrencisi de Uniclub desteğiyle reklamcılığın devlerini dinleme ve farklı ülkelerden gelen gençlerle yaratıcılık paydası üzerinden diyalog geliştirme fırsatı bulacak.

30 BİNDEN FAZLA BAŞVURU DEĞERLENDİRİLİYOR

"Yerelden ilham alan küresel yaratıcılık" vurgusu sebebiyle yerel reklamcıların The CUP'ta, bir Cannes Lion veya Clio'ya göre şansları çok daha yüksek. Jüri oturumları sırasında her CUP adayı iş tercüme ediliyor ve iyice anlaşılmazsa o bölgenin jüri üyeleri tarafından diğer jüri üyelerine açıklanıyor.

Her yıl 30 binin üzerinde başvuru kıtasal ölçekte değerlendirildikten sonra, bunlardan binlercesi kıtalararası kısa listeye kalmaya hak kazanıyor. 200'e yakını aday olurken, sadece 38 ajans bu prestijli Gümüş Kupayı evine götürebiliyor. İçlerinden sadece biri ise galiplerin galibi olup "The Grand Cup" sahibi oluyor.

Istanbul Intercontinental Advertising Cup'ta, MMI ve Marketing Türkiye ev sahipliğinde dünyanın dört kıtasından kazanan işleri oylamak için çalışmalara başlayacak olan jüri, dört günlük yoğun oylama sü­recinin ardından 12 Mart'ta yapılacak bir törenle kazananları açıklayacak.

The CUP'ta ana sponsorluğu Ströer Kentvizyon, Co sponsorluğu People Communications üstleniyor. Medya sponsorunun Sabah Gazetesi olduğu yarışmada Leo Burnett, Manifesto İletişim Danışmanlığı ve Etkinlik Hizmetleri, Uniclub, Reklamcılar Derneği (RD), Reklam Verenler Derneği (RVD) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de yarışmayı destekleyen kurumlar arasında bulunuyor.

Daha detaylı bilgi için:

http://www.marketingturkiye.com/yeni/Haberler/TheCup

http://www.thecupawards.com