BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  GÜNCEL

Rehin Türk şoförlerle ilgili şok iddia!

Irak'ta rehin alınan Türk şoförlerin IŞİD'de değil, başka bir örgütün elinde olduğu öne sürüldü.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, 10 Haziran’da rehin alınan 31 TIR şoförü için günler sonra şaşırtan bir açıklama yaptı. Dışişleri, kamyon şoförlerinin Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde olmadığını, silahlı bir başka grubun elinde tutulduğunu açıkladı, ancak bu grubun kimliği hakkında bilgi vermedi.

ŞOFÖRLERİN IŞİD'DE OLMADIĞINI BİLİYORUZ 

Üst düzey bir diplomatik kaynak, “Şoförlerimizi tutanların IŞİD olmadığını biliyoruz” derken, bölgede çok fazla grup olduğunu, kimi zaman “menfaat güden çeteler bulunduğunu” belirtti. Yetkili, bu grupların örgütlü olmadığını, daha sonra IŞİD’e katılabileceğini de savundu.

KONSOLOSLUK BASKINI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Cumhuriyet’in haberine göre, 11 gün sonra kamyon şoförleriyle ilgili gelen bu açıklama, kamyon şoförlerinin önce bir grubun elinde olduğu daha sonra başka bir grubun eline geçtiği iddialarını güçlendirdi. Şoförlerin rehin alındıktan bir gün sonra bırakılmaları bekleniyordu ancak o gün Musul Başkonsolosluğu’nun basılıp 49 kişinin de kaçırılmasıyla bu süreç de sekteye uğramıştı.

TEK SORUNLARI TUTSAKLIK 

Kaynaklar, kamyon şoförlerinden de konsolosluk mensuplarından da haber aldıklarını belirterek, “Bir şekilde haber alıyoruz. Sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri olmadığını biliyoruz, bundan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Aynı yetkili, 49 kişi için sağlık-temizlik sorunu olmadığını savunurken, “Tek sorunları özgür olmamak” tanımlaması yaptı. Türkmenlerce önceki gün kurtarılan 4 Türk’ün de Pazar günü Türkiye’ye döneceği öğrenildi.