BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gülsüm Annenin Umut korkusu

Antalya’da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut’un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, "Umut’a bir şey olduğu zama...

Abone ol

Antalya’da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut’un bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, "Umut’a bir şey olduğu zaman ben o zaman etkileniyorum. Ailesi yok şu anda, ama çıkacak diye korkuyorum. O zaman şekerim çıkıyor. Ama onunla olunca çok mutlu oluyorum. O bana bir terapi geliyor" dedi.
Samsun Diyabetle Yaşam Derneği’nde düzenlenen ’Akran Eğitimi’ne katılarak diyabetle yaşam ile ilgili deneyimlerini katılımcılara aktaran Antalyalı ’Gülsüm Ana’ lakaplı Gülsüm Kabadayı, üzüntüden dolayı 2009’da şeker hastası olduğunu ileri sürdü. Gülsüm Kabadayı, "Ben, 2009’da şeker hastası oldum. Üzüntüden oldum ve şekerim 490’lara çıktı. 6 yıldır şeker hastasıyım. Sabır gerekiyor. Ama iyi ki Dr. Emin Dinççağ’la tanıştım ve çok güzel şeyler öğrendim. Ben 135 kiloydum, 6 ayda Emin hocam sayesinde 17 kilo verdim. Allah razı olsun" dedi.
Umut yanındayken şekerinin normal düzeylerde olduğunu belirten Kabadayı, "Ben onu severek bakıyorum. Ben evlatlarımı her şeyimi bırakıp geldim. Nede? Rabbime söz verdiğim için. Umut yanımda olunca şekerim düşüyor. Ama Umut’a bir şey olduğu zaman ben o zaman etkileniyorum. O rahatsızlanırsa ailesi yok şu anda, aile çıkacak diye korkuyorum. O zaman şekerim çıkıyor. Ama onunla olunca çok mutlu oluyorum. O bana bir terapi geliyor. Ben bunu herkese de öneriyorum. Annemizi, babamızı ve engellimizi baş köşede tutalım ki o bize terapi oluyor" şeklinde konuştu.
Akran Eğitimleri’nin Cumhurbaşkanlığı’nın ’Diyabeti Durduralım Projesi’ kapsamında olduğunu söyleyen Samsun Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Dr. Emin Dinççağ ise "Cumhurbaşkanlığı’nın diyabeti durduralım projesinde akran eğitimi de bir eğitim modeli olarak seçilmiştir. Türkiye’nin tanıdığı fedakar Gülsüm Anne de derneğimize geldi. Kendisi bir diyabetli. Biz bugün onun diyabet deneyimlerinden faydalandık" ifadelerini kullandı.
(İHA)