BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Reha Muhtar'ı aklayan Ahmet Kaya kaseti

Reha Muhtar, Ahmet Kaya'ya çatal bıçak atılan gecede 'tahrik eden' miydi 'yatıştıran mıydı'... İşte bu sorunun cevabını veren video...

Abone ol

İNTERNET HABER - Reha Muhtar, Ahmet Kaya'nın linç edildiği gece olayın neresindeydi. Tahrik edenlerden biri miydi ortamı yatıştıran mı?

Reha Muhtar ne dediyse kimseyi ikna edemedi. Sanatçıları toplayıp 'Memleketim' şarkısını söyletmesi 'Kaya'ya yönelik linç girişiminin' devamı olarak lanse edildi.

Peki öyle mi?
Bugün söylenen söze itibar edilmediğine göre arşive bakalım. Reha Muhtar o günlerde Show Ana Haber'i sunuyordu. Olaylı geceyi ertesi gün ana haber bültenine haberleştirmişti. Haberin metninde kullanılan dil, Reha Muhtar'ın konumunu ortaya koyuyor.

GERGİNLİĞİ YATIŞTIRDI

Show TV'de yayınlanan bu haber 11 Şubat 1999 tarihine ait. Yani Ahmet Kaya'nın linç edildiği 10 Şubat 1999'dan bir gün sonrası...

Reha Muhtar'ın ana haber bülteninde o haberin orjinal perforesinde şu sözlerle veriliyor;

-"Reha Muhtar gerginleşen ortamı yatıştırmak için anlamlı bir çağrı yaptı."
Ardından da Reha Muhtar mikrofonla ekranda beliriyor ve yaptığı konuşmanın tamamı veriliyor.
Reha Muhtar o gece Memleketim'i söyletmeden önce şunları diyor;

-"Ben şimdi bütün sanaıtçı arkadaşlarımı davet etmek istiyorum. Bu Türkiye Yunus Emre'den Pir Sultan Abdal'a kadar herkesi yetiştirmiş bir Türkiye. Bu Türkiye 'Bir Başkadır Memleketim"i söylemiş bir ülke... Ben bütün arkadaşlarımı 'Bir Başkadır Benim Memleketimi' söylemesi için bu sahneye davet ediyorum. Lütfen Sayın Mahsun Kırmızıgül buyurmazmısınız efendim. Siz başlayın isterseniz. Bir Başkadır Benim Memleketimi söyleyecek ve belki de herkese cevap vermiş olacaksınız".

İŞTE REHA MUHTAR'IN O GÜN YAYINLADIĞI HABER



AHMET KAYA OLAYLI GECEDE KİMLER VAR?

10 Şubat 1999 yılında Magazin Gazetecileri Ödül gecesinde yaşananlar yeniden gündemde. Peki o gece neler oldu?

İşte olaylı gecenin kaydı;