BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.408,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cemaate onları bulun çağrısı

Başbakan Erdoğan, dershane konusunda gerilim yaşadığı cemaate hem sitem etti, hem de çağrıda bulundu.

Abone ol

Oslo görüşmelerinin basına sızdırılması ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sorguya alınma girişimine değinen Başbakan Erdoğan, cemaatten fitne odaklarının bulunmasını istedi.

ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, kendilerinin gönül diliyle konuştuğunu belirterek "Onlar hangi dille konuşuyorlar bilemem" dedi.

Dershaneler konusunda kara kampanya yürütmetle suçladığı cemaate olan kırgınlığını dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir siyasi parti olarak biz, bu noktada kendimize düşman ilan etmek gibi bir yanlışın içerisine düşmeyiz. Kaldı ki, bugüne kadar beraber yürüdüğümüz, beraber birçok sorunu hallettiğimiz kardeşlerimizle böyle bir ayrılığın içerisine de düşmeyiz.

OSLO SÜRECİ, MÜSTEŞARIMA YAPILANLAR

Yalnız, burada fitne odakları var. Bu odaklara fırsat vermememiz gerekir. İşin aslı burada. Oslo süreciydi, müsteşarımla ilgili yapılanlardı... Kimler bu tür fitnelere fırsat verdiyse veya bu olayların içerisinde olduysa onlar zaten bunun bedelini öderler. Ama bu dünyada, ama ebedi alemde. Bize düşen sadece kucaklamaktır, birleştirmektir, bütünleştirmektir.

ÇÜNKÜ BİZ BİRBİRİMİZE ÇOK LAZIMIZ

Ama bir de, sorumluluk makamında olanların özellikle bu fitne, nifak çıkarmak isteyenlere fırsat vermemesi lazım. Çünkü biz birbirimize çok lazımız. Biz siyasi partiyiz. O fitne odaklarını onların bulması lazım. Nerede, nasıl?

ORTADA BÖYLE BİR ŞEY YOKTU

Eğer benim cephemdeyse benim bulup çıkarmam lazım. Farklı yerlerdeyse, o farklı yerlerde olanlar bulup çıkarmalı. Ne oluyor ya? Nereden çıktı bu? Nereden geldi bu? Ortada böyle birşey yoktu.

BİZ GÖNÜL DİLİYLE KONUŞUYORUZ

Bir defa, "niyet hayır, akıbet hayır" diye bir kelam-ı kibar vardır. Bizim niyetimiz hayırlı. Biz asla böyle bir kavganın içerisinde olmadık, olmayız. Onlar hangi dille konuşuyorlar bilemem. Ama şu andaki dil malesef gönül dili değil. Ama biz gönül diliyle konuşuyoruz. Ve gönül diliyle konuşmaya da devam edeceğiz. Bekleriz ki karşı taraf -diyeceğim artık, başka türlü konuşamam- onlar da gönül diliyle konuşmalı ve onlar da zaten bütün bu dersane denilen bu kitlenin tamamını temsil etmiyorlar."

erdoğan.20131121085042.jpg



15577.jpg

 15582.20131121011230.jpg