BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Red Kit beyaz perdede

Yalnız Kovboy animasyon filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Abone ol

Yalnız kovboy Red Kit, sadık beyaz atı Düldül, sevimli köpeği Rin Tin Tin ve Dalton Kardeşler'in Türkçe seslendirmeli son macerası ''Red Kit: Batıya Hücum'', 25 Ocakta vizyona girecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Jean-François Henry ve Olivier Jean-Marie'nin, Morris ve Goscinny'nın çizgi romanından sinemaya uyarladıkları animasyon filmin yönetmenliğini daha önce de Red Kit'in televizyon serisini çeken Olivier Jean Marie üstlendi.

Türkçe seslendirmeli olarak 25 Ocakta sinemaseverlerle buluşacak olan filmde, ''Red Kit''i Boğaçhan Sözmen, ''Joe Dalton''u Peker Açıkalın, ''Avarel Dalton''u Volkan Severcan, ''Düldül''ü Levent Üzümcü, ''Rin Tin Tin''i Yekta Kopan, ''Piotr''u Kerem Atabeyoğlu, ''Crook''u Hakan Vanlı, ''William Dalton''u Sefa Zengin, ''Jack Dalton''u Murat Şenol, ''Piere''i Mazlum Kiper, ''Bartleby''i Engin Alkan, ''Çılgın Kurt''u Ercan Demirel, ''Loise''i Gülen Karaman, ''Miss Littletown''u Ayça Bingöl, ''Spike''ı Ahmet Eres, ''Chang''ı Uğur Taşdemir, ''Ugly Barrow''u Ayhan Kahya, ''Molly''i Işın Karaca ve ''Kuş Beyin''i Bahtiyar Engin seslendirdi.

Işın Karaca'nın şarkılarıyla renklendireceği çizgi filmin konusu özetle şöyle:

''New York, 1855. Red Kit Daltonları bir kez daha yargılanmaları için batıya götürmektedir. Her zamanki gibi, bu dört azılı suçlu kaçarlar ve bir çok bankayı soyarlar. Polisler Daltonların arkasındadır, ama Joe Dalton parayı Kaliforniya'ya doğru yolculuk eden bir göçmen konvoyuna saklar. Yalnız kovboy onları izliyor olsa da Daltonlar bir şekilde bu göç eden konvoya karışır ve kahkaha dolu yeni macera başlar.''