BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.498,24
HABER /  POLİTİKA

Sigara iç hırsız girmesin!

Sigara yasağı milletvekillerini de vurdu. Meclis'te sigara esprilerinden geçilmiyor

Abone ol

TBMM merakla beklenen sigara yasaklarını genişleten teklifi, muhalefetiyle iktidarıyla, tam bir uzlaşma içinde yasalaştırdı.

Sigara tiryakisi milletvekillerinin ‘içine sinmese’ de destekledikleri teklifin Genel Kurul’da iki hafta süren görüşmeleri renkli konuşmalara sahne oldu, Meclis kulislerinde espriler ‘gırla gitti.’

Sigara tiryakisi milletvekilleri, Genel Kurul’da sigara yasakları görüşülürken verilen aralarda sigara molası vermeyi ihmal etmedi. Tutanaklara yansıyanlar şöyle:

OYNAYACAK DİZİ KALMAYACAK

# AKP’li Lütfi Çırakoğlu: Sigara iki yüzlü, hain bir arkadaştır. Her hücreye zarar verir.

# DTP’li Hasip Kaplan: Sigara içilmeyen dizi yok. Bu yasaklanırsa televizyonlarda yayınlanacak dizi kalmaz. Sanata yasak, çoğulcu demokrasiye zarar verir.

# Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Sanat ve özgürlüğe eyvallah. Şu anda bile televizyonlar sigara görüntülerini buzlayarak veriyor. Bundan sonra daha kararlı yapılır. Ne sanat ne de özgürlük engelleniyor.

SİGARA İÇENİN EVİNE HIRSIZ GİRMEZ

 CHP SEÇİMİ KAZANIYOR
 Meclis'in en koyu tiryakisi Ak Parti milletvekili Mahmut Durdu'nun başına gelmeyen kalmamış. “Bir ay önce Amerika’dan getirttiğim bir ilaçla, Dengir Mir Mehmet Fırat dokuzuncu günde bıraktı, Öznur Hanım (Çevik) beşinci günde bıraktı, ben 28 gün içtim, bırakamadım. Prospektüsünü bir profesöre okutturdum, diyor ki: Abuk sabuk rüyalar gördürür. Bakınız, bir tane söyleyeyim size. Sayın Genel Başkanımız bir bakıyorum baş ucumda beliriyor. Davidoff sigarasından karton karton ikram ediyor. CHP seçimin galibi gelmiş, öyle, rüya bu. Rüyama kızmayın!


# AKP’li Bayram Özçelik: Sigara içenin evine hırsız girmez çünkü sürekli öksürür. Sigara içen yaşlanmaz, çünkü genç yaşta ölür. Sigara içen alçak gönüllüdür çünkü herkesten sigara ister. Sigara içen bonkördür, çünkü herkese sigara ikram eder.

# CHP’li Bayram Meral: Gidin devlet dairelerine değerli arkadaşlarım, bir odayı boşaltmıştır, orada gerekli tedbiri almıştır, belirli saatlerde sigara içmek isteyen vatandaş varsa gider orada sigarasını içer. Var mı şimdi Türkiye’de, bunun tedbirini aldınız mı? Yok. Ne olacak? Bir yerden duman çıktı -aynen itfaiye gibi- zabıta memuru koşacak “Burada kim sigara içti?” diye. Getirdiğiniz bu değerli arkadaşlarım.

# AKP’li Mehmet Emin Tutan: Nasrettin Hoca, merhum, merkebin üzerinde giderken yere düşmüş. Millet başına toplanmış, ‘Hocam, ne oldu?’ diye. ‘Gidin, gidin’ demiş, ‘merkepten düşen gelsin.’ Ben de 30 küsur yıllık bir sigara içicisi olarak konuşuyorum. Ya da yine Anadolu’da bir deyim var, bekâra hanım boşamak kolaydır derler, ben bekâr değilim.

# MHP’li Ertuğrul Kumcuoğlu: Bu işin sosyal ve ekonomik boyutunu bütünüyle göz ardı ettik. Bakalım tütün üreten illerdeki milletvekili arkadaşlarımız bu konuda nasıl seçmene hesap verecek?

# AKP’li Zeyid Aslan: Bu yasanın içerisinde yer alan bazı hükümler, 20 yılı aşkın bir zamandan beridir sigara kullanan biri olarak, çok içime sinmese de bu yasanın ülkemiz açısından yararlı olduğuna inanıyorum. Özellikle, açık alanlara ilişkin kişisel şerhlerim var.

Kaynak: Akşam