BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,96
ALTIN 2.448,43
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Haini korkutan silah

PKK'nın kabusu olacak. Özellikleri çok iyi. ''Mehmetçik-1'' piyade tüfeği basına tanıtıldı.

Abone ol Savunma Bakanı Vecdi Gönül ''Mehmetçik-1'' piyade tüfeği ve Türk
askerinin kullanımı için MKE tarafından üretilen çeşitli tüfeklerin tanıtımı izledi. MKE, yüzde 100 yerli üretim silah yapmayı başardı.


Dünyadaki bütün piyade tüfeklerinin en iyi özellikleri bu silahta birleştirildi. Yapılacak çalışma sonunda silah 20 ay sonra Mehmetçiğin elinde olacak.

Mehmetçik-1, 3 kilo 600 gram olup etkili menzili 500 metre, dürbün ve
kullanıcıya göre 5 kat büyütmeli dipçik, sessiz kurma sistemi, kilitlemeli
mekanizmaya sahip piyade tüfeği olarak protatifi yapıldı.

Mehmetçik-1'in yakın muharebe ve hücre baskınlarında kullanılmak üzere lazer takılabilen 3 kilogram ağırlığındaki kısa versiyonu da tanıtıldı. 

 
'Mehmetçik-1' adı verilen silah, şu anda kullanılan G-3, Kalaşnikof ve HK 44'ten daha donanımlı. 'Mehmetçik-1'in üzerinde gece ve gündüz dürbünü, lazer pointer, bomba atar ve her türlü cihazı takmaya elverişli modüler el kundağı var.

 YENİ SİLAHLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 
20 bin mermi atabiliyor
 
Silahta namlunun ısınmasını önleyen özel bir çelik kullanıldığı için 20 bin mermi atabiliyor, yani daha uzun ömürlü bir silah. Gaz piston sistemiyle çalışan 'Mehmetçik-1', 350, 500 ve 700 metre etkili menzile sahip olmak üzere 3 model halinde üretildi.
 
MKE, dünyayla yarışacak üç ayrı keskin nişancı tüfeği yapmayı da başardı ve Jandarma Genel Komutanlığı için JNG 90 testlerden tam not aldı.