BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Diego ÇİZGİyi aştı

Çizgi filmler bazen ailelerin kabusu olabiliyor. Tıpkı bu olayda olduğu gibi.

Abone ol İngiltere'de, 4 yaşındaki anaokulu öğrencisi Paige Brown, televizyonda izlediği en sevdiği çizgi film karakteri olan "Go Diego Go"yu taklit edince, hayatından oldu.

Ülkenin Folkeston yakınlarındaki Hawkinge bölgesinde meydana gelen ve yürekleri parçalayan olay şöyle gelişti:

26 yaşındaki iki çocuk annesi Lorainne Brown, öğlen yemeği hazırladığı sırada odasında çizgi film izleyen 4 yaşındaki kızı Paige Brown'a seslendi. Uzun süre kızından haber alamayan anne, kocası Phil Brown'a (33) yemeğin hazır olduğunu ve Paige'yi de alarak, sofraya gelmesini istedi. Baba Phil'de aynı şekilde kızına seslendi ama cevap alamadı.

Bunun üzerine bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünerek, küçük kızın odasının kapısını açarak içeri giren anne ve baba, gördükleri manzara karşısında dehşete düştü. Dakikalarca anne babasının çağrılarına cevap vermeyen küçük kızın bedeni, oyuncaklarını koyduğu hamağa asılı duruyordu.

Baba Phil, küçük kızının boynundaki ipi keserek suni teneffüs uygularken, anne Lorainne'de ilk yardım servisini aradı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen ambulans helikopterle hastaneye kaldırılan küçük kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'Go Diego Go'yu taklit etmiş

Kızının odasında en sevdiği çizgi film karakteri olan "Go Diego Go"yu izlediğini söyleyen baba Phill, Paige'ın "Go Diego Go"yu taklit ederek, saç bandını boynuna geçirerek, oyuncalarını koyduğu hamağa kendini asmış olabileceğini iddia etti.

Paige'in büyükannesi ile birlikte 'Go Diego Go'nun bir bölümünü izlediklerini ve oradaki karakterin boynunda bir ip sallandığını gördüğünden emin olduğunu söyleyen baba, "Paige'e bunu asla yapmaması gerektiği yönünde uyarmıştım" dedi.