BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Yeter söz delegenin

'Yeter söz milletin' diyordu DP. Delegeler şimdi 'yeter artık Ağar' diyecek mi?

Abone ol

Demokrat Parti (DP) kongresi yapılıyor ama medyadan çıt yok. Kıyıda köşede haberler çıkıyor. Partinin bu hale gelmesine göz yumanlar halen sahnede.

Hesaplaşma yarın. İki ana fikir kapışacak. Partiyi küçülten dar kalıplara sokanlar ile Demokrat Parti'nin eski misyonu karşılaşacak.

Biri Ağar'ın adayı Çağrı Erhan, diğeri Çiler'in desteklediği Süleyman Soylu.
Yeni Şafak'tan Fikri Akyüz, bu iki adayın siyasi profilini çıkardı. Bu tespitler önemli çünkü. DP yarın kader seçimine gidiyor.

Kritik bir eşikte bulunan partide delegeler hangi görüşe vizeyi verecek. Geleneksel Demokrat Parti ruhu mu yoksa ulusalcı yönü ağır basan yeni oluşum mu?

İşte iki adayın temsil ettiği görüşleri Akyüz bugünkü başlıklı köşesinde işledi. İşte o farklar:

"Adaylara bakıyorum, ki iki favori aday var; Birisi Mehmet Ağar'ın desteklediği Çağrı Erhan, diğeri ise Tansu Çiller'i destekleyenlerin de desteklediği Süleyman Soylu..

Medyadan gözlemlediğim kadarıyla Çağrı Erhan, “ulusalcı” fikirlere daha yakın duruyor; ulusalcı fikir ise genel olarak CHP ve MHP'nin sahiplendiği bir düşünceyi oluşturuyor..

Oysa Demokrat Parti'nin asıl “ruh kökü”nde nevzuhur bir ulusalcılık anlayışı değil vatanseverlik anlayışı; jakobeniz değil cumhuriyetçilik fikriyatı; ihtilalcilik değil inkılapçılık düşüncesi; devletçilik değil hür teşebbüs mantalitesi; katı laiklik değil din ve ibadet özgürlüğü görüşü bulunmaktadır.

Yine gözlemim odur ki Süleyman Soylu bu sayılanlardan ikincisine daha yakın duruyor.."