BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Real Madrid yıldız adaylarını topladı

Real Madrid gelecek vaat eden üç Latin Amerikalı futbolcu ile anlaştı.

Abone ol

Real Madrid Kulübü Başkanı Ramon Calderon, Ocak ayındaki ara transfer sezonunu, üç ya da dört genç futbolcu alarak değerlendirmek istediklerini söyledi. Kulübün resmi internet sitesinde ''Takıma yeniden hayat vermek amacıyla transfer edilecek futbolcuların, gelecek vadeden gençlerden oluşacağı'' yönündeki sözleri yayınlanan Calderon, ''Futbolcularla anlaşma sağlandı, gelecek hafta kamuoyuna açıklanır'' dedi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, söz konusu futbolcuların, Fluminense'nin sağ kanat savunma oyuncusu Marcelo, River Plate'li forvet Gonzalo Higuain ve Boca Juniors'ın orta saha oyuncusu Fernando Gago olduğu belirtildi. Gazete yorumlarında, genç yetenekler için ödenecek toplam tutarın, 30 milyon ABD dolarını bulacağı ifade edildi.

18 yaşındaki Marcelo, bugüne kadar iki kez Brezilya Milli Takımı'na çağrılırken, Fransa Milli Takımı'na davet edilen 18 yaşındaki Hugain ise henüz Fransa'yı mı yoksa Arjantin Milli Takımı'nı mı tercih edeceğini açıklamadı. Boca Juniors'tan Gago ise 1998 ve 2000 yıllarında Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan vatandaşı orta saha oyuncusu Fernando Redondo'ya benzetiliyor.

İspanyol spor gazetesi As'ın haberine göre Marcelo 6 milyon, Higuain 9 milyon, ve Gago'da 15 milyon dolara mal olacak. İspanyol basınında çıkan haberlerde, eğer bu üç transfer gerçekleşirse Calderon'un başkanlık seçimlerini kazandığı Temmuz ayından bu yana transfere harcanan para 100 milyon ABD dolarını bulacak. 2003 yılından beri önemli kupalarda başarı kazanamayan Real Madrid'i güçlendirmeyi amaçlayan Calderon, ligin başladığı Ağustos ayından önce Fabio Carnavaro, Emerson, Diarra ve Ruud Van Nistelrooy gibi önemli transferleri gerçekleştirmişti. La Liga da Sevilla'nın 4 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde de eleme turlarına kalmayı başardı.