BIST 10.657
DOLAR 32,14
EURO 34,90
ALTIN 2.433,16
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kongresinin tek muhalifi

AK Parti'nin kongresinde tüzük tartışması yaşandı. İki isim gazeteciler önünde kapıştı.

Abone ol

AK Parti Kongresi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona gelişi beklenirken, Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay ile Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat arasında 'tüzük' tartışması yaşandı..

FATMA SİBEL YÜKSEK
İNTERNETHABER-ANKARA
Kongrde söz alan Yarbay, genel başkan adaylığını zorlaştıran tüzük değişikliğini, "Genel Başkanımızın böyle bir şeye ihtiyacı mı var? Gören de partide yeni başkan arayışları var zannedecek!" diye konuştu..

Parti grubu kararlarını eleştirenlere yönelik cezaların artırılmasına da karşı çıkan Yarbay, bu tedbirlerin parti içi demokrasi anlayışı ile bağdaşmadığını söyledi. Yarbay, parti grubu kararlarını eleştirenlere de tüzük değişikliği ile yeni cezalar getirilmek istendiğini öne sürdü.

FIRAT: "CANINIZ İSTEDİKÇE TELEVİZYONLARA ÇIKAMAZSINIZ"
Yarbay'ın eletirilerine, Tüzük Değişikliği Komisyonu Başkanı olarak yanıt veren Dengir Mir Fırat ise, her üyenin parti prensiplerine uymak zorunda olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Grup kararlarına uymayanlara yönelik cezaların artırılması söz konusu değil.Grup kararlarına uymayanlara yaptırım getirilmesi, maalesef bizim tüzüğümüzde unutulmuştu. Sadece bir eksiklik tamamlandı. Hepimiz, bulunduğumuz yerlere parti prensiplerini kabul ederek geldik.

Bu prensiplere uymayacaksanız, bu organizasyonda da yeriniz olamaz...Kimse kendi bireysel düşüncelerini kamuoyuna partinin düşünceleri gibi deklare edemez. Her aklınıza geldiğinde televizyonlara çıkıp partiyi eleştiremezsiniz. Bunun demokrasi ile ilgisi yok. Genel Başkan adaylıklarında hiç bir sınırlama olmaması da demokrasi ile ilgili olamaz. Buraya, provakasyon amaçlı adaylar gönderilebilir. Bunun önlemini almak hakkımızdır..."