BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Cenazeden ilginç slogan

Ecevit'in cenaze törenine katılanların attıkları sloganlar ve taşıdıkları dövizler dikkat çekti.

Abone ol

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in naaşını taşıyan cenaze arabası, vatandaşların oluşturduğu uzun bir kortej eşliğinde Devlet Mezarlığı'na götürülüyor.
Cenaze aracı, GMK Bulvarı'ndan geçerken, Maltepe'de, BBP'nin gençlik örgütü olan Alperen Ocakları'nın genel merkezinden karanfiller atıldı. Alperen Ocakları üyeleri balkonlara çıkarak alkışladılar.

İLGİNÇ SLOGANLAR VE DÖVİZLER

Güvenlik güçleri GMK Bulvarı'nın her iki yanında belirli aralıklarla sıralanırken, cenaze arabasının etrafında da el ele tutuşarak zincir oluşturmayı
sürdürdüler. Yol boyunca kortejde bulunanlar, ''Çankaya laiktir laik kalacak'', ''Mollalar İran'a'', ''Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti'', ''Ecevitler ölmez, vatan bölünmez'', ''AKP halka hesap verecek'', ''Solda birlik olalım Çankaya'yı alalım'', ''Çankaya'da türban istemiyoruz'' sloganları attılar.

Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar, ''Sen rahat uyu Karaoğlan, eserin DSP sonsuza kadar yaşayacaktır'', ''Karaoğlan seni unutmayacağız'', ''Ölüm sana yakışmadı'', ''Dünyada dolar milyoneri olmayan tek Başbakan Ecevit'' yazılı dövizler taşıdılar. Bu arada Atatürk, Ecevit ve Erdal İnönü'nün yan yana konularak çerçevelenmiş fotoğrafları da dikkati çekti.

KİM NASIL TEPKİ GÖRDÜ

Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Bülent Arınç protesto edildi. Erdoğan'a 'yuh' çekildi. 'Halkçı Ecevit' ve 'laik Çankaya' sloganları hiç susmadı. Cumhurbaşkanı Sezer ise alkışlarla karşılandı. Ancak en büyük alkışı Yaşar Büyükanıt aldı. Süleyman Demirel'e destek verildi ve vatandaşlar sağlığına dua etti. Cenaze törenine katılan Ermeni Patriği Mutafyan'a da büyük bir sıcaklık gösterildi.