BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.405,72
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Randevu alın sıra beklemeyin

Araç muayenesinde randevu sistemine geçildi, talep patlaması oldu. Sıra beklemeden randevu almanın yolu ise şöyle;

Abone ol

Türkiye'nin 22 ilinde uygulanan araç muayenesinde randevu sistemini kullananlar arttı.

İstasyonlarda sıra beklemek yerine randevu sistemini tercih edenlerin oranı, uygulama için ayrılan kotanın İstanbul'da yüzde 61'ine, Ankara'da yüzde 67'sine, Bursa ve Balıkesir'de ise yüzde 98'ine ulaştı.

TÜVTÜRK tarafından işletilen 22 ildeki araç muayene istasyonlarında sürdürülen sistem sayesinde araç muayenesi 30-45 dakika arasındaki sürelerde tamamlanıyor.

BEKLEMEDEN MUAYENE

Randevu alan araç sahipleri, belirtilen saatten 1 saat önce istasyona giderek araçlarını beklemeden muayene ettirebiliyor. Yetkililer, randevu alanlara öncelik verildiği için randevusuz giden sürücülerin vakit kaybı yaşayabileceğine dikkati çekiyor.

HANGİ İLLERDE RANDEVU VAR?

Yeni sistem 15 Martta Ankara, İstanbul ve İzmir'de, daha sonra Bursa, Adana, Antalya, Balıkesir, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon'da uygulanmaya başladı.

MUAYENE İÇİN GEREKENLER

Araç muayenesi için taşıtlarda ilk yardım çantası, bir kiloluk yangın tüpü, 2 adet reflektör ve sabit stepne bulundurulması, trafik sigortası, ruhsat ve herhangi bir vergi borcu olmadığına ilişkin belge ile LPG'li araçlarda sızdırmazlık raporunun ibrazı gerekiyor. 

İki kez üst üste muayeneden geçemeyen araç sahibi, üçüncü muayenede tekrar ücret ödenmek zorunda kalıyor.

Araç sahipleri muayene için www.ulastirma.gov.tr, www.ubak.gov.tr , www.kugm.gov.tr  ve www.tuvturk.com.tr internet adreslerinden veya ''0212 4448008'' numaralı çağrı merkezinden randevu alabiliyor.