BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özal ölüm yıldönümünde anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bugün ölüm yıldönümü... Topkapı'daki anıt mezarda tören vardı...

Abone ol

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 16. yılında Anavatan Partisi tarafından mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törende, din görevlisinin dua okumasının ardından konuşan Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Özal'ın, ''tam zamanında gelen bir insan'' olduğunu belirterek, Türkiye'yi zihinsel bölünmüşlükten ve kilitlenmişlikten çıkardığını söyledi.

AHMET ÖZAL DA TÖRENDEYDİ

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da babasının başbakanlığı dönemindeki ''huzur, bereket ve maddi imkanlara'' özlem duyulduğunu ifade ederek, ''İnsanlar çok büyük sıkıntıda olduğu için o dönem özleniyor. Demek ki bizim yapabileceğimiz, onun Türkiye için düşüncelerini yerine getirmek'' dedi.

Turgut Özal'ın eşi Semra Özal da duygularını, ''Büyük bir acı ve özlem. Zaman her şeyin ilacı derler de değil. Bunun ilacı değil. Bu, her gün daha büyüyen bir acı ve daha büyüyen bir özlem. Her geçen gün arandığını, millet tarafından arandığını biz görüyoruz ve yaşıyoruz zaten'' şeklinde dile getirdi.