BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Akıllı lastiğe yenilikçilik ödülü

Goodyear'ın akıllı aşınma teknolojisine sahip lastiği ''Optigrip''e Lüksemburg İş Federasyonu tarafından ''Yenilikçilik Ödülü'' verildiği bildirildi.

Abone ol

Goodyear'dan yapılan açıklamada, FEDIL tarafından ''Yenilikçilik Ödülü''nün her yıl verildiği, bu yıl 21 başvurunun yapıldığı yarışmada ödülün, akıllı aşınma (smartwear) teknolojisi ile kullanım süresince üstün performansını koruduğu için ''Goodyear Optigrip''e verildiği belirtildi.

Değerlendirmede, Optigrip'in Goodyear'ın teknoloji ve yenilikçilik alanlarındaki liderliğini pekiştirdiği, Lüksemburg Teknoloji Merkezi'nin ise Ar-Ge çalışmalarındaki üstünlüğünün vurgulandığı ifade edildi.

Goodyear Optigrip lastiğinin kazandığı ''Yenilikçilik Ödülü''nün, Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Jeannot Krecke ve Kültür Bakanı Francois Biltgen tarafından Goodyear Optigrip Ürün Geliştirme ekibi adına Anne France Cambron'a takdim edildiği, törene politika ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Goodyear Global Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Joe Zekoski'nin de katıldığı bildirildi.

Joe Zekoski'nin törende yaptığı konuşmada, tüm çalışmalarını daha güvenli lastikler geliştirmeye odaklayan Goodyear'ın ''Yenilikçilik Ödülü''ne layık görülmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladığı ifade edildi.

AKILLI AŞINMA TEKNOLOJİSİ

Açıklamada, Goodyear Optigrip Akıllı Aşınma teknolojisi sayesinde lastiğin 30 bin kilometrede ilk günkü performansını göstermeye devam ettiği, Optigrip lastiğin sırtı aşındıkça, altından yeni hamur bileşeni ve yeni kanallar ortaya çıktığı, böylece, lastik aşındıkça bile ıslak zemin yol tutuşu ve suda kızaklama performansının üst düzeyde kaldığı vurgulandı.

Yeni Goodyear Optigrip'in, aşındıkça alttan ortaya çıkan yeni lastik hamuru ve sırt kanalları sayesinde 30 bin kilometrede en iyi rakibine göre 11 metre daha kısa ıslak zemin fren mesafesi sağladığı, ayrıca lastiğin en iyi rakibine göre yüzde 6 daha iyi suda kızaklama direncine sahip olduğu kaydedildi.