BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ramazan davulcularına kötü sürpriz

Korsanlar davulculuğa da el attı. Bahşişe çıkan davulcular, ev sahiplerinden şok cevapla şaşkına döndüler.

Abone ol

Kayseri'de iki davulcu, kendilerinden önce ''korsan davulcular'' para topladığı için sahurda uyandırdıkları mahalle sakinlerinden bahşiş toplayamadı.

Gevher Nesibe Mahallesi'nde Ramazan ayı boyunca sahurda mahalle sakinlerini uyandıran davulcular Şenel Maral ile Salih Karahan, bahşiş toplamak için evleri gezmeye çıktıklarında kendilerinden önce başka kişilerin para topladığını öğrendiler.

Korsan davulcu kurbanı

Mahalle Muhtarı Abit Keykubat'a başvuran davulcular, ''korsan davulcu'' kurbanı olduklarını söyleyerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istedi.

Muhtar Keykubat, davulcularla birlikte yaptığı basın açıklamasında, 1 ay boyunca mahalle halkını sahura kaldıran davulcuların mağdur olduğunu, bu mağduriyetin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Mahalle halkından para toplayan kişilerin yakalanması için polise başvurduklarını bildiren Keykubat, ''Arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Ben de bir haftadır mahalleyi gezerek bu dolandırıcıları yakalamaya çalışıyorum. Vatandaşlarımızdan kimliği olmayan kişilere bahşiş vermemelerini istiyorum'' dedi.

Davulcu Şenel Maral, çocuklarını okutabilmek için maddi sıkıntı çektiğini belirterek, Ramazan davulculuğu yaparak ek gelir elde etmek istediğini, ancak korsan davulcuların kurbanı olduklarını söyledi.

Salih Karahan da bir ay boyunca uykusuz kalarak sahurda davul çaldıklarını, ancak bahşişleri başkalarının topladığını belirtti.

Karahan, davulunu çalıp ''Davulumun ipi kaytan, sırtımda kalmadı mintan, bahşişimi verin, sırtıma alayım mintan'' manisini söyleyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Mağduriyetlerini maniler söyleyerek gazeteciler önünde dile getirmeye çalışan iki arkadaş, hazırladıkları manileri unutup kağıttan okumaya çalışınca da zaman zaman ilginç görüntüler ortaya çıktı.