BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL

Rakka'daki DEAŞ tahliyeleriyle ilgili iki şok iddia

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, terör örgütü YPG'nin gözetiminde Rakka'dan güvenli tahliye edilen DEAŞ militanlarıyla ilgili çarpıcı iki iddiayı köşesine taşıdı.

Abone ol

Yazar Murat Çelik, bugünkü yazısında Rakka'dah tahliye edilen DEAŞ militanlarının Türkiye'ye geçebilmesi için YPG'nin özel yardımda bulunduğu iddiasına yer verdi.

DEAŞ militanının  ABD İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka’dan güvenli bir şekilde tahliye edilmesi konuşulmaya devam ediyor.

ABD'nin saygıyla karşıladığı tahliyelerin perde arkasını yazan Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, bugünkü köşe yazısında çarpıcı ayrıntılar aktardı:

SÖYLENENİN 10 KATI
1.)
Haberde Rakka’dan tahliye edilen IŞİD militanı sayısı 250 olarak yer alıyor. Gündemde ise bu sayının iki ya da üç değil tam 10 katı civarında olabileceği iddiası var. Yani Rakka’dan çıkan IŞİD’cilerin 2 bin 500 civarında olduğundan bahseden uluslar arası kaynaklar var.

AĞIR SİLAHLARLA ÇIKTILAR
2.)
Yine aynı haberde, IŞİD’in yabancı savaşçılarının silah ve mühimmat yüklü 10 kamyonla şehirden ayrıldığı belirtiliyor. Rakka’dan çıkartılanlar arasında ağır silahlar ve bunlara ait yüklü mikrarda mühimmat ile patlayıcılar olduğu iddiası da kulislerde yoğun olarak konuşuluyor. (IŞİD mensuplarının birçoğunın Rakka’dan üzerlerinde intihar yelekleri olduğu halde çıktığı bilgisi de BBC’nin haberinde yer alıyordu.)

YPG ELİYLE UYGULANDI
3.)
Tahliye operasyonunu SDG yaptı. SDG; ABD ve İngiltere liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun bu operasyonda kullandığı yapı. Ve SDG bu planı YPG eliyle uyguladı. Yani Suriye’deki PKK ile birlikte. Bu noktada iki çarpıcı iddia var seslendirilen:

İKİ ÇARPICI İDDİA
Birincisi IŞİD militanlarından bir kısmının YPG (yani PKK) saflarına katıldığı. İkincisi de, Rakka’dan tahliye edilen bazı IŞİD militanlarının Türkiye’ye geçebilmesi için YPG’nin özel gayret gösterdiği ve yardımda bulunduğu...

Durum bu...Aktardıklarım şu aşamada iddia niteliğinde ama sanırım bütün bunların gerçek olması kimseyi şaşırtmaz. Sonuç olarak; Suriye’nin kuzeyinde gelinen noktanın, Rakka tahliye operasyonu sonrası, Türkiye açısından daha da sıkıntılı bir hâl aldığı açıkça görülüyor.

Murat Çelik'in yazısının tamamı