BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,63
HABER /  GÜNCEL

ABD'den 2019 seçimleri öncesi büyük operasyon

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Reza Zarrab davası yazdı. Selvi'ye göre ABD büyük operasyonu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapmayı planlıyor.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Reza Zarrab davasını kaleme aldığı "Zarrab davasının iki hedefi" başlıklı yazısında ilginç ayrıntılar aktardı.

DAVANIN SAVCI VE HAKİMİ
Davayı açan savcı Bharara, FETÖ’cülerin Erdoğan karşıtı tweet’lerini retweet ettiğine dikkat çeken Selvi, davanın hâkimi Richard Berman’ın İstanbul’da düzenlenen FETÖ sempozyumunun moderatörü olduğunu yazdı.

FETÖ İÇİN BİLİRKİŞİ
FETÖ’nün 17-25 Aralık dinlemelerini delil olarak kullanan mahkemenin şimdi Türkiye ve Gülen hareketi konusunda bir bilirkişi tayin edilmesini istediğine işaret eden Selvi, "Bu durum ABD ile El Kaide konusunda bilirkişi istenmesi gibi bir şey." diye yazdı.

EKONOMİK VE SİYASİ DARBE
Mahkemenin 17-25 Aralık operasyonunu gerçekleştiren FETÖ’cüleri tanık olarak dinlemeye hazırlandığını hatırlatan yazar, Zarrab davasının Türkiye’ye ekonomik ve siyasi darbe vurmak isteyenlerin kozuna dönüştüğünü belirterek yazısını böyle tamamlıyor:

TÜRKİYE’YE KARŞI ZARRAB KOZU
"ABD bunu hep yapıyor. Önemli olan; biz Zarrab’ın ABD’nin eline geçmesine izin vermememiz gerekiyordu. Abdullah Öcalan’ı verdiler Fetullah Gülen’i aldılar. Fetullah Gülen ABD’ye gittiği günden bu yana Türkiye aleyhine kullanılıyor. Reza Zarrab ise Gülen’den sonraki ikinci kozları oldu.

ZARRAB OPERASPONUNUN İKİ AYAĞI
1- Siyasi ayağında hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan.
2- Ekonomik boyutunda ise bankalara kesilecek ceza üzerinden Türk ekonomisini vurmak.

Bu açıdan duruşmanın yapılacağı 4 Aralık kritik bir tarih. 4 Aralık’ta bir dalgalanma olacak ama büyük bir fırtına beklemeyin. Başarabilirlerse büyük operasyonu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapmayı planlıyorlar. Bir kez de Gezi’nin ünlü sloganıyla söyleyelim, mesele sadece Reza Zarrab değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı?"

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı