BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,57
ALTIN 2.385,27
HABER /  POLİTİKA

Rahşan Hanım sürpriz yapacak

Zeki Sezer'in istifasından sonra DSP lider arayışlarına başladı. Rahşan Ecevit de aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor... Aklında öyle bir isim var ki...

Abone ol

Zeki Sezer'in istifasından sonra DSP lider arayışlarına başladı. Parti Meclisi Üyesi Masum Türker ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, genel başkan adaylıklarını açıkladı. Rahşan Ecevit de genel başkanlık için aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Ecevit, Ecevit'in partisini rastgele birine teslim edemeyiz. Öyle bir aday açıklayacağım ki şu ana kadar adaylığını açıklayanlar da geri çekilecekler'' dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifasının ardından, olağanüstü kurultay, 17 Mayıs Pazar günü Büyük Anadolu Otel'de toplanacak.

Türker, yaptığı açıklamada, kongre sürecinin başladığı güne kadar Zeki Sezer'in tekrar aday olması için ısrar ettiğini, Sezer'in bunu kabul etmediğini, örgütün talebi üzerine de kendisinin genel başkanlığa aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Gelecek haftanın sonuna doğru örgütlerle bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildiren Türker, ''Bir parti genel başkanlığına adayız. Birlikte çalışacağımız arkadaşlarla fikir ve davranış birlikteliğimizi ortaya koyacağız ve bunu birlikte deklare edeceğiz'' dedi.

İCAZETLE DEĞİL, ÖRGÜTÜN GÜCÜYLE ADAY OLUYORUM

''Rahşan Ecevit ile bir görüşmesinin olup olmadığı'' yönündeki soruyu da Türker, ''Seçimi kazanmadan Rahşan Hanım ile görüşmemin bana bir getirisi olmaz. Ben icazetle aday olmuyorum, örgütün gücüyle aday oluyorum. Başkan olmadan Rahşan Hanım'ın desteğini istemeye gitmek hem kendisine hem kendime hem de örgütümüze haksızlıktır. Örgütümüz önce gücüyle iradeyi bana verecek, sonra ben bu iradeyi örgüt adına kullanırken Rahşan Hanım gibi partide emeği ve önemli deneyimi olanlardan yönetim anlayışında destek talebine gideceğim'' diye yanıtladı.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ADAY OLDUM

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli de dün Genel Başkan Vekili Saffet Başaran'a bir mektup göndererek, olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu bildirdi.

İçli mektubunda, sorunları çözmek yerine ağırlaştıran ve onun bir parçası olan siyasal yapılardan halkın bıktığını belirterek, bu yapılara artık güven duyulmadığını belirtti.

Halkın, kendi içinde demokratik olan, enerjisini parti içi sorunlarla harcamayan, enerjisini ülke sorunlarını çözmekle kullanan, akılcı çözüm önerileri üreten, belirli çıkar gruplarının değil halkın yanında olan siyasal partileri iktidarda görmek istediğine dikkati çeken İçli, DSP'nin, kuruluşunda böyle bir parti olduğunu ifade etti.

ECEVİT'İN PARTİSİNİ RASTGELE BİRİNE TESLİM EDEMEYİZ

Rahşan Ecevit de genel başkanlık için aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

Ecevit'in ''Meydanı boş bırakmayacağız, hakkımızı arayacağız. Bülent Ecevit'in partisini rastgele birine teslim edemeyiz. Öyle bir aday açıklayacağım ki şu ana kadar adaylığını açıklayanlar da geri çekilecekler'' dediği ifade edildi.

Rahşan Ecevit'in, belirleyeceği adayı önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.