BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.381,67
HABER /  POLİTİKA

Azeri vekilden birlik mesajı

Azeri Vekil Genire Paşayeva yine kendine hayran bıraktı. Obama'nın açıklamasını ve doğalgaz zammını yorumladı. Azeri Vekil birlik mesajı verdi;

Abone ol

İNTERNETHABER
Bahar GİRTİ

Azeri milletvekili Genire Paşayeva, izleyenleri bir kez daha kendine hayran bıraktı. Obama'nın 24 Nisan açıklamasıyla ve Azerbaycan, Türkiye’ye sattığı doğalgazın fiyatını artırma kararı ile ilgili Show Ana Haber'e konuştu.

Obama'nın 'soykırım' dememesi Türk-Azeri-Ermeni ilişkilerini nasıl etkiler? Geçen hafta Türkiye'de temaslarda bulunan Paşeyeva, bu konuda Azeri yönetiminin görüşlerini açıkladı.

İşte Azeri Vekil'in açıklamaları;

OBAMA AZERBAYCAN'I ÇOK ÜZDÜ

"Obama'nın açıklamasıyla, Azerbaycan'da gerginlikler arttı. Azerbaycan halkının her kesiminden protesto sesleri yükseldi. Çünkü Obama, 1915 yılında olan olaylara, tarihin gerçekleriyle değil siyasi bir tutumla açıklama yaptı. Yani tarihte hiç olmayan şeyleri konuştu. Tarihte hiç görülmeyen rakamları söyledi. Ama bizi en çok üzen tarafı da Obama'nın, Anadolu'da Ermeniler'i Iğdır'da, Van'da, Kars'ta, Erzurum'da Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde katlettiği yüz binlerle Türk insanının adına vurgu yapmaması oldu. Bu açıklamalar Azerbaycan insanını çok üzdü.

Bizi en çok üzen bir ayrı açıklama da, Obama'nın hem Amerika insanına hem Ermeniler'e "Bu olayı unutmayın, bunu beyinlerimizde saklamalıyız" gibi ifadeleri ve "Benim 1915 yılındaki olaylarla ilgili düşüncelerimi herkes bilir, o düşüncelerim değişmedi" diyerek yeniden bir tehditte bulunması Azerbaycan'ı çok yaraladı.

AZERİ VEKİL GENİRE PAŞAYEVA BİRLİK MESAJI VERDİ... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



BİRLİK MESAJI

Benim burdan vermek istediğim mesaj şudur; "Amerika başta olmak üzere,dünyanın başkentlerindeki insanımıza sesleniyorum. Lütfen, Türkiyeli, Azerbaycanlı, Kıbrıslı, Iraklı, Balkanlı, hangi memleketten geçtiğinizi unutarak, böyle milli davalarda birlikte olun. Biz bizrlikte bunun arkasında olursak, Ermenliler'in bu yalanlarını karşısına alabiliriz"

Azeri Vekil Paşayeva, "Doğalgaz zammının yapılmasındaki amaç neydi?" sorusuna da şu cevabı verdi;

DOĞALGAZ ZAMMI EKONOMİK NEDENLERDEN

"Bununla ilgili Azerbaycan ve Türkiye'nin hükümet yetkililerinin konuşması gerekir. Ama bu durumu Azerbaycan'ın politik baskısı diye nitelendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü Azerbaycan bir kaç defa dünyada doğalgaz fiyatları çok arttı. Rusya'nın Avrupa'ya sattığı doğalgaz fiyatlarına bakın... Yani Azerbaycan bir kaç defa bununla ilgili düşüncelerini aktarmıştı. Ama ben düşünüyorumki iki hükümet arasında bu yönde müzakereler gidecek ve her iki devletin çıkarlarına uygun da kararlar alınacaktır. Bu doğlgaz zammı sadece ekonomik düşünceye dayanan bir karardır."