BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  DÜNYA

PYD'nin Afrin oyunu Cerablus planı belli oldu

PYD, Türkiye'nin 'kırmızı çizgi' ilan ettiği Fırat'ın batısındaki Cerablus bölgesine Afrin'in doğusundan girmeyi planlıyor.

Abone ol

PKK'nın Suriye kolu PYD, Afrin üzerinden Cerablus'a girmek için hazırlıklara başladı.

Türkiye, PYD'nin haritada Fırat Nehri'nin batısında kalan Cerablus bölgesine yönelik askeri bir harekatta bulunmasını "kırmızı çizgi ihlali" olarak değerlendiriyor. Cerablus, Türkiye sınırında PYD'nin kontrolünde olmayan tek bölge.

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan bugünkü köşesinde sınırın Suriye tarafında yaşanan hareketliliğin ayrıntılarını yazdı.

ANKARA'YA GELEN RAPOR

Ankara'ya gelen rapor Afrin-Başköy hattı Türkiye'nin Fırat'ın batısına geçmesini 'kırmızı çizgi' ilan etmesinden sonra PYD-YPG'nin, Rusya ve İran'ın desteğiyle Cerablus bölgesine girmek için hazırlık yaptığına ilişkin raporlar Ankara'yı alarma geçirdi.

RUSYA VE İRAN'DAN AFRİN'E 7-8 İNDİRME HAREKATI

Rusya'yla İran'ın PYD'nin kontrolündeki Afrin'e 7-8 ayrı indirme harekâtıyla silah, mühimmat ve lojistik malzeme yığması Afrin'in doğusundan Cerablus'a doğru harekât planı' olarak yorumlandı.

AFRİN-BAŞKÖY HATTI

Ankara'nın 'kırmızı çizgi'sini aşmak amacıyla Fırat'ın batısına geçmek yerine Afrin'in doğusundan Cerablus-Mare bölgesine hareket etmeyi planlayan PYD-YPG'nin kontrolleri altındaki Afrin-Başköy arasında bir hat açtığı gelen bilgiler arasında.

PYD-YPG'nin Rusya ve İran'ın askeri desteği altında planladığı operasyonda "Afrin'in doğusundaki IŞİD'i buradan temizliyoruz" gerekçesini öne süreceği bildiriliyor.