BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'ın Türkiye fıkrası güldürmedi

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlemantosu'nda konuştu. Türkiye'nin PYD konusundaki tutumu nedeniyle zor günler yaşayan Demirtaş ve ekibi ise AB'de PYD'yi anlatıyor.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa temasları sürüyor. Türkiye'nin PYD konusundaki sert tutumu HDP'yi zora sokarken, Demirtaş Avrupa Parlemantosu'nda yine Türkiye'yi eleştirdi. Demirtaş'ın anlattığı bir fıkra ise sosyal medyada dün gecenin konusu haline geldi.

Demirtaş'ın Avrupa Parlemantosu'nda Türkiye'nin tutumunu eleştirirken anlattığı fıkra sosyal medyayı salladı. Çok sayıda kullanıcı Demirtaş'ın konuşmasını "fıkrasına gülünmeyen adam" başlığıyla paylaştı.

DEMİRTAŞ NE ANLATTI?

Demirtaş konferansta yaptığı konuşmada, çok sayıda versiyonu da bulunan bir fıkrayı bu kez Türkiye'nin PYD konusundaki tutumunu eleştirmek için değiştirdi. İşte Demirtaş'ın anlattığı o fıkra;

"Sürücünün biri ters yola girer, bir iki dakika sonra radyodan trafik uyarı yayını başlar. Otobanda sürücünün biri ters yönde gitmektedir ve tüm sürücüler dikkatli olsun diye uyarı yapılır. Ters yönde giden sürücü de öfklenir 'Ne bir tanesi, ne bir tanesi..Hepsi ters yönden geliyor diye sitem eder.İşte Türkiye'nin durumu bu"