BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.391,87
HABER /  GÜNCEL

Putin yumuşadı Cameron kovdu

Putin'in S300 füzeleri ile ilgili açıklaması Suriye konusunda yumuşama olarak yorumlandı. İngiltere Başbakanı ise kovduğu danışmanı ile gündemde.

Abone ol

İNTERNET HABER-Suriye'ye savaş girişimi uluslararası ittifakları fena halde çatlattı. İngiltere ABD'nin gözünden düştü, Rusya BM onay verirse Obama'ya yeşil ışık yaktı.

Suriye'ye müdahale için ABD+İngiltere+Fransa başı çekiyordu. Ancak bu saç ayağı parlamentolar devreye girince çöktü. İngiltere saf dışı kalırken, Fransa ABD'nin yeni gözdesi oldu.

Değişen dengeler içinde en dikkat çekici olanı ise Rusya'nın tavrındaki yumuşama... Putin'in dün yaptığı Suriye açıklaması batı medyasında "ABD'ye destek çıkabilir' şeklinde okundu.

PUTİN ABD'YE ARKA ÇIKAR MI?

İngiltere'nin en etkin gazetesi Guardian, Putin'in ABD'nin başlatacağı Suriye savaşına destek vereceği görüşünü savundu.

Gazete bu iddiasını Putin'in dün yaptığı açıklamadaki S300 füzeleri ile ilgili beyanatına dayandırdı. Putin, Suriye'ye verdikleri S300 füzelerin parça transferini durdurduklarını söylemişti.

Guardian bu açıklamanın Putin'in yumuşadığı şeklinde okunabileceğini, Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması ve Suriye hükümetinin kimyasal silah saldırısının arkasında olduğuna dair kanıtların ortaya çıkması durumunda askeri müdahaleyi reddetmeyeceğini savunuyor.

CAMERON DANIŞMANINI KOVDU

Suriye savaşı konusundaki isteği kursağında kalan İngiltere Başbakanı David Cameron ise hıncını başdanışmanından çıkardı.

Suriye tezkeresinin İngiliz Parlamentosu'nda reddedilmesinin ardından Başbakan Cameron'ın danışmanlarından milletvekili Jesse Norman'ı "hükümete destek çıkmamasına ilişkin iyi bir neden sunmadığından" danışmanlık görevinden kovdu.

Cameron'ın ret oyu kullanan muhalefetteki İşçi Partisi'ne de çok kızdı ve "Suriye halkının yüzünü kara çıkarmakla" suçladı.

OBAMA'DAN İNGİLTERE'YE AŞAĞILAMA

İngiltere savaşta saf dışı kalınca Cameron, Obama'nın gözünden düştü. Obama şimdi savaşa destek verme ihtimali daha yüksek olan Fransa ile flört halinde. G20 zirvesi de değişen dengelerin göstergesi olacak. Zira Obama G20'de Cameron ile görüşme ayarlamadı. Bunun yerine Fransa lideri Hollande ile biraraya gelecek.

Obama'nın İngiltere Başbakanı ile görüşmeyecek olması İngiliz medyası tarafından "aşağılama" olarak görüldü.


Putin'den son dakika Suriye açıklaması

Rusya'dan savaş hazırlığındaki ülkelere uyarı geldi. Rusya devlet başkanı BM kararı olmazsa bunu saldırı sayacaklarını söyledi.

putin-suriye-açiklamasi.jpg

ABD'den askeri operasyona onay!

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Esad'a askeri müdahaleyi öngören tasarıyı onayladı.

barack-obama-ayaği-masada-suriye-savaş-oylamasi.jpg