BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

PTT soygunu kamerada

Antalya’da, 22 gün içinde aynı PTT şubesini iki kez soyan zanlı yakalanırken, kuru sıkı tabancayla gerçekleştirilen soygun güvenlik kamerala...

Abone ol

Antalya’da, 22 gün içinde aynı PTT şubesini iki kez soyan zanlı yakalanırken, kuru sıkı tabancayla gerçekleştirilen soygun güvenlik kameralarına yansıdı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki Bahçelievler PTT Şubesi’nin iki kez soyulması üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Ekipler, ilk olarak 20 Haziran’daki soygun ve ardından 12 Temmuz’daki kamera görüntülerini ve tanıkların ifadelerinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştirdi. Zanlının kuru sıkı tabanca ile aynı PTT şubesinde iki kez gerçekleştirdiği soygunun ardından ekipler, taksicilerin ifadesine başvurdu. İkinci soygun sonrası zanlı D.T (27), evinde gözaltına alındı. Zanlının evinde yapılan aramada kuru sıkı üç tabanca ele geçirildi. Özel güvenlik görevlisi olan D.T.’nin 6 aydır işsiz olduğu ve 10 bin liraya yakın kredi borcu olduğu belirtildi. Zanlının ilk soygundan 4 bin, ikinci soygundan aldığı bin 200 lirayı eğlence mekanlarında harcadığı kaydedildi. D.T.’nin ailesi ile birlikte yaşadığı ve sabıkasının olmadığı öğrenildi. Zanlı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

SOYGUN ANININ GÖRÜNTÜLERİ
Emniyet, soygun anının kamera görüntülerini basınla paylaştı. Görüntülerde, zanlının ilk soygunda, beyaz gömlek ve siyah güneş gözlüğü ile şubeye girip elindeki siyah poşeti görevli kadının üzerine atarak silahı doğrulttuğu görülüyor. İki görevlinin siyah poşete paraları doldurması ve şüphelinin silahını beline takarak geri geri şubeden çıktığı dikkat çekiyor.
Aynı zanlının aynı şubeye ikinci kez siyah gömlek, siyah güneş gözlüğü ve siyah şapka ile geldiği görülüyor. Elindeki silahı bu kez diğer görevliye gösteren zanlı siyah çantayı bankoya bırakıyor. Her iki görevli kasadaki paraları çantaya doldurup zanlıya veriyor. Bir süre görevlilerle konuşan zanlı şubeden koşarak çıkıyor.
(İHA)