BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bomba patladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde el yapımı bomba polise atmak isteyen gencin elinde patladı.

Abone ol

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde eylemcilerin polis aracına atmaya çalıştıkları bomba ellerinde patladı. Olayda Y.Y’un (18) bileği koptu, iki arkadaşı da yaralandı. Olay esnasında caddede geçmekte olan kişiler de çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Kaynartepe Mahallesi Sunay Caddesi 204. Sokak girişindeki olayda, B.C. (18) ile Y.Y'nin (16) elindeki çakmak gazıyla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı henüz belirlenemeyen nedenle infilak etti.

Yaralılardan durumu ağır olan B.C. ve Y.Y. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, diğer 2 yaralı ise Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken Sunay Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri incelemeyi tamamladıktan sonra itfaiye ekipleri olay yerini temizledi.

Öte yandan olay yerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Bağlar Kaykamamı Dursun Balaban da geldi. Kaymakam Balaban, olayın henüz çok taze olduğunu belirterek, "Emniyet ekipleri olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor" dedi.

Emniyet yetkilileri, patlayıcının çakmak gazı tüpüyle desteklendiğini belirterek patlamanın nasıl meydana geldiğinin araştırıldığını bildirdi. Yetkililer, gençlerden birinin elinin bilekten koptuğunu diğerinin ise yüzünün yandığını ifade ederek "Oradan geçen biri kız 2 çocuk da yaralanmış, bu iki kişinin olayla bağlantıları yok" diye konuştu.

 


diyarbakirda-patlama.jpg