BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  DÜNYA

Bayrak geçişi Kırkpınar’da 10 yıldır yapılıyor

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar’da bayrak geçişinin yeni değil 10 yıldan beri yapıldığını söyledi. <br/>Edirne Belediye Baş...

Abone ol

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar’da bayrak geçişinin yeni değil 10 yıldan beri yapıldığını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar’ın ardından yaptığı değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kırkpınar’a katılan bakanların Türk Bayrağı geçerken ve 10. Yıl Marşı çalınırken ayağa kalkmadıkları yönündeki tartışmaları Başkan Sedefçi’ye soran basın mensuplarına Belediye Başkanı Sedefçi, bayrak geçişini yaklaşık 10 yıldan beri, 10. Yıl Marşı’yla her yıl yaptıklarını söyledi.
Sedefçi, “Bayrak olayında 10 yıldan beri Kırkpınar’da bayrak geçer, özel yapılan bir şey değil. Sayın bakanımızın bu yıla göre yapılmış gibi yansıtması hatalı. Sayın bakanıma güvenim sonsuz, ama en azından konuyla ilgili bilgi alınarak, daha önce yapılıyor muydu diye kamuoyuna bilgi verilebilirdi. Ama maalesef, bu olayı üzülerek ben de izledim. 10. Yıl Marşı cumhuriyetin simge marşlarından bir tanesidir, Cumhuriyet’in ürettiği bir marştır. 10 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiğini anlatan bir marştır. O marşa saygılı olmayan insan, Türkiye Cumhuriyeti’nde ben Türküm diyenin olacağını sanmıyorum. Sayın bakanım da saygılıdır mutlaka, Türk Bayrağı’na daha fazla saygılıdırlar. O gün niye kalkmadıklarının hesabını ben sormuyorum. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Türk halkı niye kalkmadığının hesabını sorma ihtiyacını duymak istiyorsa sorar. Benim o konuda yorum yapma şansım yok, niye kalkmadılar demiyorum. Ama Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı’na saygı gösteririm, o anlayışa sahibim. Olmayan varsa buna saygı duyamıyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyorsan, herkes buna saygılı olmak zorunda. Siyasi bir olay değildir, bayrak taşımak en yüce duygudur. Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı’nı duyunca benim yüreğim kabarıyor. Sayın bakanlarımın da öyle olduğunu düşünüyorum, niye kalkmadıklarının hesabını bana değil onlara soracaksınız” dedi.
(İHA)