BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

PS4 stok ve satışları ne durumda?

Tüm dünyanın merakla beklediği, satışa sunulduğu günün gecesinden insanları mağaza kuyruklarına sokturan PS4'un satış rakamları açıklanmaya başladı.

Abone ol

Sony, yeni konsolu PlayStation 4 için ön gördüğü satış hedeflerini tutturdu. Mali yılın sonuna kadar 5 milyon PS4 satılacağını tahmin eden şirket, hedefine beklenenden daha çabuk ulaştı. 15 Kasım'da Kuzey Amerika'da, 29 Kasım'da Avrupa'da satışa sunulan konsolun 8 Şubat 2014 tarihine kadar 5.3 milyon ünite satıldığı açıklandı.

ABD'DE ZİRVEDE

Sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sony Entertainment Group Başkanı ve CEO'su Andrew House, dünya çapında kullanıcıların oyun oynamak için PS4'ü seçmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. NPDaraştırma şirketinin verilerine dikkat çeken CEO, Ocak ayında ABD'de en çok satılan konsolun PS4 olduğunu ifade etti.

JAPONYA'DA PİYASAYA ÇIKIYOR

Japonya'da ise heyecanlı PS4 bekleyişi devam ediyor. Henüz kendi anavatanında satışa çıkmayan cihaz, Avrupa ve Amerika'dan sonra bu ülkede de hayranlarıyla buluşacak. PS4'ün Japonya için satış başlangıç tarihi ise 22 Şubat