BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,60
ALTIN 2.382,45
HABER /  GÜNCEL

Promosyonda son karar

Memurun maaş promosyonunda Danıştay 13. Dairesi kararını verdi.

Abone ol

Danıştay 13. Dairesi, bankaların, maaş ödeme veya belirli hizmetlerin sunulması kapsamında yapılan protokoller uyarınca anlaşma yapılan kurumlara veya kurum çalışanlarına ayni veya nakdi menfaat sağlayabileceklerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Türk Eğitim-Sen, Bakanlar Kurulunun, ''Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Özel Cari Hesaplar Dahil Bu İşlemlerde Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar''daki, ''...anlaşma yapılan kurumlara ve/veya...'' ibaresinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı.

Danıştay 13. Dairesi, oy birliğiyle yürütmenin durdurulması istemini reddetti. Kararda, bankaların, maaş ödeme veya belirli hizmetlerin sunulması kapsamında yapılan protokoller uyarınca ''anlaşma yapılan kurumlara ve/veya'' kurum çalışanlarına ayni veya nakdi menfaat sağlayabilecekleri öngörülüyordu. Türk Eğitim-Sen, ayni ve nakdi menfaatin, anlaşmalı kurumlara değil, yalnızca çalışanlara verilmesini talep ediyordu.