BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  GÜNCEL

Özel Harp üyesi 3 isim

Bir dönemin ünlü ülkücü eylemcisi Metin Kaplan, Özel Harp'e çalışanları saydı.

Abone ol Bir dönemin ünlü ülkücü eylemcisi Metin Kaplan'ın Sabah gazetesine yaptığı CIA ile ilgili ses getiren açıklamaları sürüyor.

Kaplan bu kez Özel Harp Dairesi ile ilgili konuştu: "Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı ve Mehmet Ali Ağca Özel Harp Dairesi'ne bağlı çalıştı. Darbelerin arkasında Özel Harp var. CIA ile bağlar 90'larda koptu"...
İşte Kaplan'ın anlattıkları;

70'lerin ülkücü militanları, Bahçelievler katliamı hükümlüsü Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı ile gazeteci Abdi İpekçi cinayeti hükümlüsü Mehmet Ali Ağca'yla olan ilişkiler. Kaplan, bu üç ismin Özel Harp Dairesi'ne bağlı çalıştığını öne sürüyor.

Kaplan'a göre Çatlı, Kırcı ve Ağca, Özel Harp üzerinden Amerikan istihbarat örgütü CIA ile ilişkiliydi. Kaplan, 1970'li yıllarda Türkiye'yi karıştıran pek çok eylemin bu ekip tarafından organize edildiğini savunuyor.

Abdullah Çatlı daha sonra, 1980'lerin başında Ermeni terör örgütü ASALA'ya karşı yurtdışında gerçekleştirilen askeri operasyonlarda da görev aldı. Bu dönemde Fransa'da bulunan bazı hedeflere bombalı saldırılar gerçekleştirildi. Eylemlerde kullanılacak silahlar Özel Harp tarafından temin edildi.

Özel Harp Dairesi'nin 1994'te isim değiştirip Özel Kuvvetler Komutanlığı adını aldığını belirten Metin Kaplan, bu dönemde kurum içinde milli bilincin güçlendiğini söylüyor. Kaplan, "Bu değişimle birlikte Amerika ve CIA ile bağlar iyice zayıfladı, belki de koptu" diyor.